Tečaj programiranja za najstnike

Tečaj programiranja za najstnike

Tečaj programiranja nas spozna z različnimi programskimi jeziki, preko katerih lahko z močno voljo ter z vztrajnostjo začnemo programirati. Na osnovnih tečajih nam učitelji razložijo vse osnove programiranja. Najprej je potrebno spoznati spletne programske jezike ter se naučiti izdelati svojo spletno stan. Spletna stran bo izdelana v jeziku HTML ter bo nato oblikovana v CSS. Na koncu ji bomo najuspešnejši dodali še nekatere funkcionalnosti, to bomo storili v JavaScriptu. Najuspešnejši pa jo bodo lahko še opremili z enostavnimi aplikacijami.  

Tečaj programiranja je primeren za mladostnike, ki so stari med 12 in 16 let. Najpomembneje je to, da ima tečajnik rad matematiko, saj je programiranje v veliki meri povezano ravno s to znanostjo. Zaradi tega, se z programiranjem ukvarjajo predvsem matematiki. Na začetnih tečajih programiranja ni potrebno nobeno predznanje, saj se vse prične z osnovami. 

Tečaj programiranja, ki je primeren za mlade, je velikokrat Python, saj s svojo interaktivnostjo iz mladih izvabi veliko kreativnosti. Tam se mladi naučijo, da je potrebno večkrat poizkusiti, da nam nekaj uspe in se tako učijo iz lastnih napak. Pomembno je, da starši, ki opazijo pri svojih otrocih zanimanje za programiranje, mladim omogočijo stik z programskimi jeziki že v mladih letih. 

Microsoft Azure omogoča hranjenje podatkov v oblaku na več oddaljenih lokacijah

Microsoft Azure je sistem, ki že veliko slovenskim podjetjem omogoča kvalitetno in varno hranjenje podatkov s pomočjo oblaka. Preden se odločimo za enega izmed ponudnikov storitev v oblaku, je dobro, da se podrobno spoznamo z načinom hranjenja podatkov, ki mora biti varen, saj bo razpolagal tudi z našimi najobčutljivejšimi podatki. 

Microsoft Azure nam nudi ravno to, česar si želijo vsi, ki so skeptični do ideje o hranjenju podatkov v oblaku. Sestavlja ga namreč veliko različnih aplikacij, ki omogočajo nemoteno delo. V oblaku lahko posameznik opravlja več opravil kot je analitika, mreženje in hranjenje podatkov ter si tako ustvarili velike ter pregledne baze podatkov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja