Pri kuhinjskih opravilih moramo hkrati misliti na toliko stvari, da se lahko kaj hitro zgodi, da na kakšno malenkost pozabimo. Ker pa so prav malenkosti pogosto ključnega pomena za uspešno pripravo hrane, je pametno nanje pomisliti že pred začetkom kulinaričnega ustvarjanja. Nekatere pripomočke je dobro imeti pri roki tudi, če se nam zdi, da jih ne bomo potrebovali.
Embalaža za hrano
Pogosto pozabimo na embalažo, nato pa nam hrana stoji v ponvah in loncih, ker jo nimamo kam dati. V nekaterih primerih zadoščajo že vakumske vrečke, ki se odlično obnesejo za shranjevanje sadja in zelenjave, kakšnega peciva in morda še kakšnih drugih jedi. Seveda so vakumske vrečke namenjene vakumiranju in dolgotrajnemu shranjevanju živil, a lahko jih uporabimo tudi v primeru, da pač nimamo kam drugam pospraviti pripravljenih jedi. Ne gre sicer za univerzalno rešitev, so pa lahko vakumske vrečke vsekakor zelo prikladne v kuhinji. Ker so hkrati tudi nadvse poceni, jih je pametno imeti kar na zalogi.
Dobro pa se je oskrbeti tudi z drugo embalažo. Na voljo imamo celo vrsto različnih izdelkov, kot so na primer plastične škatle, alu pladnji, morda celo embalaža iz stiropora. Tudi v tem primeru se je dobro opremiti z vsestranskimi izdelki, ki ne opravljajo le ene funkcije, še posebej, če bomo imeli embalažo na zalogi in ne za točno določen namen. Alu pladnji so na primer izvrstna izbira za postrežbo peciva in raznih gotovih jedi, prav tako dobro se obnesejo pri pakiranju in shranjevanju za nekaj časa. Ni nujno, da nabavimo večje zaloge, mnoge vrste embalaže so uporabne večkrat, to med drugim omogočajo tudi alu pladnji in trde plastične posode. Ne glede na to, kaj izberemo, je dobro imeti pri roki vsestransko embalažo, da lahko pospravimo živila. Če embalaže nimamo, se lahko pojavijo nevšečnosti in težave.