Rezervni deli za traktorje

Vzdržljiva kmetijska mehanizacija

Od kmetijske mehanizacije gotovo poleg funkcionalnosti pričakujemo tudi vzdržljivost in dolgo življenjsko dobo. Nenazadnje je kmetija zahtevno okolje, ki prinaša za uporabljeno opremo mnoge izzive. Obdelava razgibanih površin ponuja različne obremenitve in udarce, omeniti pa gre tudi obrabo, ki se pokaže skozi leta uporabe. V poštev pride le vzdržljiva mehanizacija, veliko pa lahko storimo še z rednim vzdrževanjem in servisiranjem.

Popravila traktorjev in mehanizacije

Na voljo so kakovostni rezervni deli za traktorje, ki močno olajšajo skrb za dobrobit vozila – z njimi lahko znatno podaljšamo življenjsko dobo vozila, kar je odlična novica za tiste, ki bi radi svoj preizkušeni traktor uporabljali še dolga leta. Rezervni deli za traktorje so načeloma razpoložljivi tudi za starejše modele, tako da je možno povrniti življenje traktorjem, ki so že precej dotrajani. Povsem neomejena življenjska doba sicer ne bo, a vsekakor je možno z uporabo pravih kosov izjemno podaljšati čas uporabnosti. V poštev pridejo le originalni rezervni deli za traktorje, poleg tega je treba poskrbeti še za kakovostna dela oziroma popravila, ki naj jih opravi zanesljiv mehanik.

V nekaterih primerih v zagotavljanje dolge življenjske dobe ne bo treba vložiti veliko dela. BCS kosilnica je primer opreme, ki slovi po izjemni vzdržljivosti pod raznimi obremenitvami. Lastniki teh kosilnic vedo, da se lahko nanje vedno zanesejo, uporabljajo jih lahko tudi na zahtevnih terenih. Brez težav seveda ne bo šlo, je pa možno v tem primeru težave hitro in enostavno odpraviti. BCS kosilnica je zelo enostavno zgrajena in ne ponuja veliko možnosti za okvare in obrabo. Najbolj izpostavljen del je seveda kosa, ki se uporablja za dejansko košenje, tako da se hitro zgodi, da se poškodujejo posamezni noži na njej. V tem primeru lahko nože enostavno zamenjamo kar sami, lahko pa zamenjamo kar celo koso. Drugih posebnih ranljivosti BCS kosilnica praktično nima, zato je idealen primer vzdržljive kmetijske naprave.