Robotske kosilnice

Motorne kosilnice s pogonom na vsa kolesa

Motorne kosilnice so primerne za različna opravila na vrtu. Z njimi pokosimo in pospravimo vso visoko travo, ki spomladi zraste zelo hitro. V kolikor imamo podjetje, ki se ukvarja z urejevanjem okolice, moramo imeti v lasti več različnih motornih kosilnic, s katerimi bomo lahko urejali različne zelene površine.

Motorne kosilnice so pogost pripomoček komunalnih delavcev, ki v poletnem času skrbijo za lep in čist izgled mesta. Vsako mesto ima veliko parkov in zelenih površin, na katerih ne moremo kositi z vrtnim traktorjem temveč do njih lahko dostopamo le s navadno motorno kosilnico. To se pokaže še posebno na predelih kjer je veliko cvetličnih gredic, na katere morajo biti še posebej pozorni.

Motorne kosilnice so hitrejše in bolj učinkovite kadar imajo pogon na vseh štirih kolesih. S pomočjo pogona jih namreč ni potrebno potiskati, saj se same pomikajo naprej in tako olajšajo košnjo trave.

Motokultivatorji na dizelski pogon

Motokultivatorji so izredno dobri kmetijski pripomočki. Pohvalijo se z izjemno robustnim ogrodjem in dobro zasnovanim motorjem, ki brezhibno deluje več let. Vsi dobri delovni stroji so zasnovani tako, da minimalno onesnažujejo okolje ter spuščajo izredno malo škodljivih emisij. Ta ekološki vidik postaja namreč z leti vse bolj pomemben in ni zanemarljiv.

Motokultivatorji lahko delujejo na bencinski ali na dizelski pogon. Kupci se odločijo glede njihovih potreb in zahtev. Nekateri prisegajo le na bencinske motokultivatorje spet drugim je ljubše gorivo dizel. Vsak motokultivator ima na voljo več dodatkov ter priključkov s katerimi lahko opravljamo različna dela.

Motokultivatorji tako postanejo večnamenski pripomoček, s katerim bomo opravili marsikaj. Veliko kupcev si poleg motokultivatorja kupi še osipalnik za gnojilo; rotacijski, obračalni ali enobrazdni plug; snežni plug, ki ga lahko uporabimo pozimi; različne tipe prikolic ter rotacijsko kosilnico, ki bo z lahkoto pokosila tudi večje travnate površine.