embalaža za sadje in zelenjavo

Organizacija piknika je lahko lažja, če vse prav zapakiramo

Zdaj, ko se bliža poletno vreme, vročina in lepi prosti dnevi se vedno več ljudi odloča tudi za to, da se organizirajo pikniki v naravi, na katerih lahko uživamo odlično doma pripravljeno hrano in si zares damo duška. Da pa to lahko dosežemo, moramo seveda tudi vse nekako prinesti na piknik prostor in pri tem nam lahko nekaj majhnih stvari lahko neskončno pomaga.

Prva stvar, na katero vsak pomisli so seveda na žaru spečene stvari in dobra pijača, vendar je na piknikih precej pogosto tudi sadje in zelenjava, ki je zaužita surova ali popečena in tu pride v igro embalaža za sadje in zelenjavo. Bolj ali manj vso sadje in zelenjava, ki jo kupimo v trgovini je vnaprej pakirana, še posebej, če govorimo o delikatnemu sadju. Tu ima embalaža za sadje in zelenjavo vlogo tega, da skrbi, da sadje ostane sveže in tudi na videz privlačno dokler ga ne zaužijemo. Embalaža za sadje in zelenjavo je pogosta tudi pri pakiranju delikatnih zelenjav, kot so recimo češnjev paradižnik ali kakšnih manjših paprik zaradi enakih razlogov, pa tudi zato, da je produkt zaščiten.

Za vnaprej pripravljene jedi pa se ne uporablja stara embalaža za sadje in zelenjavo, ampak je bolje, če so uporabljeni ALU pladnji, ki poskrbijo, da lahko vso hrano, ki jo vnaprej pripravimo lahko varno prepeljemo od doma do piknik prostora, hkrati pa nam ni treba skrbeti, da bi se kakšne posode med prevozom poškodovale. ALU pladnji so dostopni v bolj ali manj vsaki trgovini in pridejo v mnogih različnih velikostih, ko pa končamo z njihovo uporabo, so lahko ALU pladnji preprosto odvrženi v odpadke in tako so reciklirani, hkrati pa ni nobene dileme glede tega, čigav je kateri krožnik in kdo mora kaj po pikniku odnesti domov.