Vakumsko pakiranje zadovolji najbolj stroge higienske standarde

Vakumsko pakiranje zadovolji najbolj stroge higienske standarde

Vakumsko pakiranje je vedno bolj priljubljeno zaradi svojih številnih prednosti. Najbolj pomembno je, da s tem postopkom podaljšamo rok uporabe različnim živilom in ohranjamo njihovo svežino ter hranilno vrednost. Prav tako z vakumskim pakiranjem preprečujemo nastanek bakterij in plesni, s čimer preprečujemo tudi širjenje vonjav na druga živila. S tem načinom shranjevanja živil bomo veliko privarčevali tudi na prostoru, saj z izsesanim zrakom zmanjšamo prostornino shranjenih živil.

 

Vakumsko pakiranje pa se ne uporablja zgolj za domačo uporabo, ampak je pogost postopek predvsem v različnih vejah živilske industrije, kjer so higienski standardi še toliko bolj visoki. Za tak način vakumskega pakiranja se uporabljajo profesionalni vakumski aparati s katerimi je delo še hitrejše, učinkovitejše in tudi bolj kakovostno. Izbira tovrstnih aparatov je zelo široka, pri njihovi izbiri pa je potrebno biti pozoren na njihovo kakovost, ter različne funkcije in možnosti delovanja, ki nam omogočajo vakumsko pakiranje.

 

Etiketirka se uporablja za lepljenje samolepilni nalepk

 

Zapakiran izdelek oziroma embalažo je potrebno opremiti z ustrezno etiketo. Kadar govorimo o živilih, so na etiketi informacije, kot je na primer rok uporabe, delež posameznih hranil, ali pa informacije o morebitnih alergenih. Na neživilskih izdelkih pa so običajno informacije o samem izdelku in njegovih tehničnih lastnostih. Si predstavljate, da bi takšne etikete v proizvodnem procesu aplicirali ročno? Postopek bi bil skrajno zamuden in hkrati manj kakovosten. Zato je etiketirka izjemno uporabna naprava v vsaki proizvodni liniji.

Z etiketirko lahko lepimo samolepilne nalepke na katerokoli embalažo. Tako je za potrebe lepljenja na voljo etiketirka za lepljenje etiket na okrogle površine kot so na primer steklenice, konzerve, tube in drugo. Na drugi strani pa je na voljo tudi etiketirka za lepljenje etiket na ravne površine. Ne glede na to za katero skupino etiketirke gre, je pomembno, da bo lepljenje etiket z njo veliko bolj učinkovito in kakovostno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja