Na trgu se pojavljajo novi inhalatorji, ali je čas za zamenjavo?

Na trgu se pojavljajo novi inhalatorji, ali je čas za zamenjavo?

Inhalatorji, takšni in drugači, so bili prisotni že odkar smo začeli resno razvijati medicino, saj so kaj kmalu ljudje ugotovili, da je vdihavanje pare, še posebej, če ta vsebuje tudi nekakšna zelišča ali olja, precej lagodno za telo, ko se to  spopada s težavami dihal, pa naj se tu gre za spodnji ali zgornji del dihal. Inhalatorji so uporabni predvsem takrat, ko moramo oskrbeti ljudi, katere bi bilo neodgovorno pustiti same pri loncu vroče vode, torej so lahko inhalatorji uporabljeni za zdravljenje starejših ljudi, nepokretnih oseb ali celo dojenčkov in malčkov, ki ne vedo, da roke pomakati v vrelo vodo ni najbolj zabavno. 

Prav tako se inhalatorji razlikujejo na podlagi tega, na kakšen način grejejo vodo, ki se v njih nahaja, prav tako pa nam dajejo to možnost, da nadzorujemo pretok pare, kar je uporabno še posebej, če z inhalacijami želimo zdraviti manjše otroke.

Ali je za alternativno zdravljenje zares najbolj učinkovita konopljina smola?

Bodimo iskreni, konopljina smola je lahko precej obsežna naložba, četudi jo lahko umestimo kot naložbo v lastno zdravje, vendar moramo pred to investicijo biti prepričani, da nam bo lahko konopljina smola sploh pomagala.

Tu se gre za smolo, ki jo pridelujemo ali iz industrijske ali medicinske konoplje, ki sta obe regulirani tako da ne vsebujeta molekule THC. Ker se konopljina smola lahko prideluje le v zelo omejenih količina moramo biti res previdni glede tega, koliko in kdaj jo zaužijemo. Najpogosteje se konopljina smola uporablja v primerih onkoloških pacientov, ki uporabljajo učinek molekule CBD, da zavira razvoj nezdravih celic, v svojo prid in sicer s tem pomagajo nadzirati širjenje rakavih obolenj ali nastanek novih, če so slučajno še vedno v veliki nevarnosti za razvoj tovrstnih obolenj ali širjenje metastaz po celotnem limfnem sistemu kjer lahko naredijo dodatno škodo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja