rabljeni viličar

Obnova rabljenih paletnih viličarjev

Za uporabo v skladiščih je paletni viličar s čelnim dvigalom najbolj pogosta izbira viličarja za uporabnike. Dvigovanje palet na večje višine omogoča njihovo zlaganje v vertikalo in tako bistveno pripomore k večji ekonomičnosti in učinkoviti zasedenosti skladiščnega prostora. Zato je veliko število viličarjev za dvigovanje palet v notranjih skladiščih realnost, ki jo danes videvamo na vseh koncih.

Viličarji se med seboj seveda razlikujejo po namembnosti kljub temu, da lahko opravljajo raznolika dela. Paletni viličar za sodobna skladišča z visokimi policami je predvsem tak, ki ima podaljšan domet sprednjih vilic in lahko tako tovor vzdiguje do večjih višin. To za sabo seveda povleče tudi večjo težo, saj visoko viseče breme predstavlja utež, ki jo je potrebno uravnotežiti z višjo maso samega viličarja. Tudi medosna razdalja oziroma skupna dolžina takih viličarjev mora biti nekoliko večja. 

Pogosta uporaba paletnega viličarja v skladiščih pomeni, da je tovrstnih viličarjev zelo veliko. Tako je tudi obtok rabljenih in obnovljenih paletnih viličarjev na trgu veliko večji, kot za ostale tipe viličarjev. Rabljeni viličar paletnega tipa večkrat pomeni zelo velik prihranek, saj so novi viličarji precej dragi. Zaradi temeljite obnove, ki jo izvaja pooblaščen servis, je rabljeni viličar praktično enake kakovosti in deluje, kot da bi bil nov. To je mogoče zaradi robustne izdelave in dizajna, ki omogoča enostaven dostop do zaprtih delov, ki jih je potrebno servisirati. 

Starejši paletni viličar, za katerega ni več prostora, lahko najde novo življenje kot pomožni stroj v drugem okolju. Ker so bili starejši viličarji narejeni za nekoliko širši spekter uporabe, se v visoko specificiranih skladiščih in proizvodnjah ne uporabljajo več toliko, zato pa je njegova obnova še vedno smiselna. Obnovljen rabljeni viličar je najbolj primeren tam, kjer ni potrebe po preveliki preciznosti ter je zaradi delovnih pogojev nesmiselno kupovati nove, drage rešitve.