Zobni aparati različnih vrst

Zobni aparati različnih vrst

Zobni aparati predstavljajo edini način za izravnavo človeških zob. Ortodonti jih za ravnanje krivih zob uporabljajo že vrsto let. V preteklosti je dolga leta obstajala le ena vrsta zobnega aparat, ki so jo nameščali vsem pacientom. Dandanes pa lahko pacienti izbirajo med različnimi modeli, ki so na voljo na slovenskem trgu. Seveda je brezplačno na voljo le klasični fiksni zobni aparat, ki ni najbolj estetski, a je izredno učinkovit in hitro poravna vse zobe.

Zobni aparati, ki so bolj napredni, so tako na voljo le v zasebnih zobozdravstvenih ordinacijah, kjer jih lahko dobimo le proti plačilu. Zobni aparat mora plačati vsakdo, ki ni upravičen do kritja iz zdravstvene zavarovalnice. Le redki posamezniki si lahko zobni aparat privoščijo zastonj. 

Zobni aparati seveda niso poceni, a njihov rezultat nato upraviči njihovo visoko ceno. Tisti, ki si lahko privoščijo več, bodo zagotovo naročili nevidni tip zobnega aparata, ki je vedno bolj aktualen, saj si vsi želijo imeti nevidno opornico, ,ki jo bodo lahko brez težav nosili skozi celoten dan. 

Zobni vsadki so nameščeni direktno v čeljust

Zobni vsadki morajo biti narejeni iz prvovrstnih materialov, ki v našem telesu ne bodo povzročali vnetja. Ravno zato moramo biti izredno pazljivi, ko se odločamo za nepreverjene ordinacije v tujini, ki nam bodo opravile poseg po ugodni ceni, a bodo pri tem uporabile slabe vsadke, ki nam bodo povzročili veliko težav. 

Zobni vsadki, ki so narejeni iz alergenega materiala, se v telesu ne bodo združili s čeljustjo ampak bodo začeli povzročati nevarno vnetje, ki bo kmalu postali izredno boleče in neznosno. Veliko takšnih primerov pride v slovenske ordinacije in si želi, da jim odstranijo vse nameščene vsadke. 

Zobni vsadki so lahko vstavljeni le pri izkušenih kirurgih ter pri izkušenih ekipah, ki delujejo za zdravje in dobrobit pacienta. Le v takšnih ordinacijah ne bomo razočarani ter ne bomo imeli nobenih težav.