Enostavno do lepših zob

Enostavno do lepših zob

Najboljši ukrep za lepe zobe je gotovo preventiva, a vsega na ta način vseeno ne moremo storiti. Zelo težko se izognemo vsem dejavnikom, ki vplivajo na podobo in zdravje naših zob, navsezadnje se tudi pri čisto običajni uporabi zobovja prej ali slej pokažejo znaki obrabe. Še posebej izrazite pa so posledice raznih škodljivih dejavnikov, na primer cigaretnega dima, kave, sladkarij in drugih razvad, ter nezadostnega ali neustreznega čiščenja zob. V vsakem primeru je končni rezultat podoben – poškodovano in razbarvano zobovje, s katerim nismo zadovoljni. Na srečo obstaja zelo elegantna rešitev, ki ponuja odličen učinek. Na področju estetskega zobozdravstva bomo našli izdelke in storitve, ki v trenutku izboljšajo izgled celotnega zobovja ali posameznega zoba!

Med najbolj enostavne in elegantne rešitve se uvrščajo zobne luske, ki se uporabljajo za posamezne zobe oziroma posamezne zobne ploskve. Tu gre za kombinacijo estetskega in protetičnega izdelka, z opcijo nadgradnje na zobno prevleko. Zobne luske služijo hitri prilagoditvi izgleda zobnih ploskev, pri tem pa so zelo učinkovite. Namestijo se preko ploskve zoba, ki jo želimo zakriti, s tem pa takoj dosežemo učinek svetlejšega zoba. Ker gre za hitro in enostavno, a zelo učinkovito rešitev, so zobne luske upravičeno med najbolj priljubljenimi izdelki estetskega zobozdravstva. Poleg tega so tudi cenovno dokaj ugodne, tako da si lahko na ta način zobovje polepša prav vsak.

Nadomestitev manjkajočih zob

Nasmeh lahko pokvari tudi kak manjkajoči zob, a v tem primeru lahko enostavno rešitev ponudijo implantati. Ti omogočajo elegantno uporabo raznih protetičnih izdelkov. Implantati so zelo uporabni pri nadomeščanju posameznih zob, uporabimo pa jih lahko celo za namestitev kompletne proteze, kar je vsekakor velika pridobitev tako v funkcionalnem kot v estetskem smislu. Z implantati je možno doseči zelo dobre učinke pri večjih težavah z manjkajočimi ali poškodovanimi zobmi, in to brez zahtevnih in bolečih posegov ali obremenjevanja drugih zob.