stroj za vakumsko pakiranje

Nepogrešljiva naprava za vse ljubitelje kuhinjskih akrobacij

Za vse tiste, ki veliko časa preživijo v kuhinji je popolnoma normalno tudi to, da imajo na voljo kar se da veliko količino kuhinjskih pripomočkov s tem namenom, da lahko naredijo bolj ali manj katerokoli jed, ki jim pade na pamet takrat, ko si tega zaželijo. Eden izmed načinov, da lahko nekoliko razširimo svoje kuharsko obzorje je ta, da se odločimo za to, da bomo kupili stroj za vakuumsko pakiranje.

Mogoče se zdi na prvi pogled precej neumno, da bi kupili napravo, ki je namenjena vakuumiranju, vendar ima lahko v kuhinji precej pomembna vlogo, predvsem kar se tiče shranjevanja živil. Če želimo meso ohraniti sveže in primerno za peko kar se da dolgo časa je najbolje da se odločimo za to, da uporabimo vrečke za vakuumiranje v katere lahko mogoče dodamo tudi kakšne začimbe, mogoče limono in rožmarin, ter nato izčrpamo zrak tako, da uporabimo stroj za vakuumsko pakiranje.

Na ta način smo ohranili meso pri “življenju” s tem ,da smo iz njegovega pakiranja odstranili kar se da veliko zraka pri čemer pa smo uporabili vrečke za vakuumiranje in stroj za vakuumsko pakiranje. Na ta način smo dosegli to, da smo mesu podaljšali življenjsko dobo in ga ohranili kar se da svežega za daljši čas, seveda pa pogojem, da ga vseeno hranimo na hladnem, saj le tako lahko dejansko zadržimo podaljšano življenjsko dobo.

Vrečke za vakuumiranje ter stroj za vakuumsko pakiranje pa lahko v kuhinji uporabimo tudi nekoliko drugače in sicer tako da se odločimo za nekoliko drugačno tehniko kuhanja, ki se imenuje sous vide, kar pomeni, da živila prav tako zapakiramo v vakuumsko vrečko in nato to potopimo v vodo, v kateri je naprava, ki jo segreva na relativno nizko temperaturo, živilo pa tam pustimo dokler center ne doseže enake temperature kot voda, ki ga obdaja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja