implantati

Implantati so odlična rešitev za nadomeščanje zobne korenine 

Če ste imeli nedavno nazaj izkušnjo z izgubo enega ali več zob, ste se najverjetneje soočili tudi z implantati. To so zobni vsadki, ki odlično nadomeščajo zobno korenino in so v tem hipu ena od boljših rešitev ob izgubi zob. 

Ker pa so implantati oziroma njihova vsaditev v usta praviloma kar drag poseg, je pri tem dobro, da ste pozorni na številna dejstva. V prvi vrsti pa si boste morali vsekakor izbrati dobrega zobozdravnika oziroma strokovnjaka, ki vam bo implantate dobro namestil v ustno votlino na primerno mesto. 

Sicer pa boste na trgu lahko našli več proizvajalcev za zobne vsadke oziroma implantate. Nekateri implantati se na primer lahko naročajo kar v spletnih prodajalnah. Implantati so v resnici posebna vrsta vijakov, ki se jih lahko naredi že skoraj na prav vsakem CNC stroju. Razlike med proizvajalci se kažejo zlasti v površini implantata, v povezavi med implantatom ter nadgradnjo in ne nazadnje tudi v sami obliki zobnega vsadka. 

Zobne luske so tanke plasti porcelana 

Zobne luske lahko odlično poskrbijo za spremembo oblike ali položaja vaših zob. Gre za izjemno tanke individualno izdelane plasti porcelana. Strokovnjak vam jih prilepi na zobe. 

Zobne luske so prav tako zelo učinkovite pri zmanjšanju ali pa zapiranju razmak med zobmi. Izdelane so iz trde in kakovostne keramike. Ta ojača zobe ter pripomore k naravnemu videzu vaših zob. 

Za zobne luske se najpogosteje odločajo tiste osebe, ki imajo svoje zobe preveč zabarvane ali pa imajo na njih neprivlačne madeže. Primerne so tudi za zobe nepravilne oblike, za reševanje obsežnejše zobne gnilobe, za kratek ali odlomljen zob, za velike zalivke na sprednjem delu zob in ne nazadnje tudi za razne ortodontske nepravilnosti. 

Lahko rečemo, da se zobne luske najpogosteje uporabljajo kot odlična estetska rešitev na zgornjih sprednjih zobeh. Z njimi lahko izjemno izboljšamo izgled svojih zob.