Lesena okna narejena po meri 

Okna v vašem domu ali v katerem koli drugem objektu opravljajo veliko več funkcij, kot si morda v tem hipu mislite. Dobro poskrbijo za toplotno in zvočno izolativnost, osvetlitev prostorov, zračenje, zaščito pred zunanjimi vplivi. Lahko rečemo, da so okna pohištvo, ki predstavlja najpomembnejši in obenem najbolj ustvarjalen del fasade. 

Lesena okna so že od nekdaj med najbolj priljubljenimi vrstami oken, saj se ponašajo z izjemnimi prednostmi. Vsekakor pa je to v veliki meri odvisno tudi od izbire drevesne vrste in ne nazadnje tudi od samega proizvajalca. 

Za lesena okna in druge vrste oken se navadno odločamo po meri. To pomeni, da si poiščemo proizvajalca, ga povabimo k sebi na dom, kjer najprej opravi vse potrebne mere. Tudi te so namreč ključ do kakovostnih oken, ki nam bodo vrsto let dobro služila. 

Če se vam kakovostna lesena okna zdijo preveč draga, pa je morda bolje, da si izberete PVC okna. Tudi ta so namreč izjemno kakovostna in na prvi pogled delujejo tako kot lesena. So pa cenovno veliko dostopnejša, kar jim pred okni iz lesa daje prednost. 

Strešna kritina za različne podnebne razmere 

Strešna kritina mora biti izbrana preudarno. V ozadju se namreč skriva cel kup dejavnikov, na katere morda sploh ne bi bili pozorni, če nas na to ne bi spomnili tudi strokovnjaki. 

Vsaka strešna kritina, četudi je še tako kakovostna, nikakor ne ustreza vsakemu objektu oziroma okolju, v katerega je objet postavljen. Pri izbiri se je treba zlasti ozirati na vremenske in podnebne razmere in ne nazadnje tudi na naklon objekta. 

Pri nas je najbolj priljubljena opečnata strešna kritina, saj se ponaša s številnimi ključnimi prednostmi. Ena od njih je tudi ta, da je izjemno prijazna do človeka oziroma uporabnika pa tudi do okolja. Je trpežna in kot takšna ima dolgo življenjsko dobo. Obenem pa je tudi zelo lepega videza.