Defibrilator prodaja

Nakup in cena defibrilatorja

AED defibrilator je lahko odločilna naprava za pomoč v primeru srčnega zastoja. Glede na to, da v Sloveniji srčni zastoj doživi okoli pet oseb na dan, pride takšna pomoč še posebej do izraza. Problem pa je pogosto v tem, da je za AED defibrilator cena dokaj visoka in teh naprav ne moremo dobiti na prav vsakem vogalu. Razpoložljivost defibrilatorja je torej pogosto odvisna od interesa večjih ustanov, ki se lahko odločijo za takšne investicije. Resda defibrilator prodaja več trgovcev, ki nudijo različne modele tudi po ugodnejših cenah, a v vsakem primeru gre za pomembno odločitev, ki stane kar nekaj denarja, hkrati pa je treba nameniti tudi nekaj časa in dela.

Za nakup defibrilatorja se običajno odločajo večje ustanove, ki si to lahko privoščijo in imajo tudi možnost postavitve naprave na javnem mestu. Tako morda za AED defibrilator cena sploh ni posebej velik problem. Med kupci so občine, društva, šole, podjetja in podobne organizacije, ki se financirajo na različne načine. Seveda pa se defibrilator prodaja tudi v splošni prodaji in lahko napravo kupijo tudi posamezniki, čeprav je v tem primeru za dober AED defibrilator cena verjetno res zelo neugodna. 

Ne smemo pa pozabiti na to, da cena pri nakupu ni edini strošek, prav tako imamo po nakupu še nekaj dodatnega dela. Defibrilator moramo namestiti na javno dostopno mesto in ga ustrezno označiti, na dolgi rok pa tudi vzdrževati. Poleg tega je zelo koristno, če o razpoložljivosti defibrilatorja obvestimo javnost ter potencialne uporabnike poučimo o delovanju in uporabi naprave. Morda lahko to ponudi v kompletu kar podjetje, ki defibrilator prodaja, lahko pa tovrstna izobraževanja organiziramo tudi na druge načine. Seveda lahko spet veliko naredijo tudi posamezniki sami, ki se o delovanju defibrilatorjev brez težav poučijo kar preko spleta ali pa na tečajih, ki so odprti splošni javnosti.