prenosni računalnik

Oblika ohišja spominja na odprto knjigo

Prenosni računalnik, prenosnik ali notesnik je lažji in manjši prenosljiv osebni računalnik. Oblika ohišja nas spominja na odprto knjigo. Za razliko od navadnega, klasičnega namiznega računalnika ima vgrajeno baterijo z možnostjo polnjenja.

Prenosni računalnik in njegova baterija omogoča uporabo brez električnega napajanja iz omrežja. Trajanje avtonomije brez zunanjega napajanja je odvisna od zmogljivosti in velikosti baterije, ter porabe električne energije, ter se podaljšuje.

Akumulatorska baterija po navadi zdrži nekje od 2 do 5 ur. To je seveda odvisno od njene velikosti, uporabe in nastavitve porabe energije. Več funkcij estetskih, ki jih ne potrebujemo, več energije porabi.

Leta nazaj je bilo nenapisano pravilo, da je prenosni računalnik mnogo manj zmogljiv od klasičnih, namiznih računalnikov, vendar moramo vedeti, da se njihova zmogljivost s časom povečuje.

Prenosni računalnik ima vgrajeno večino tipičnih lastnosti namiznih računalnikov. Naj si bo to zaslon, tipkovnico, kazalnimi napravami, se pravi touchpad, poznan tudi kot trackpad ali iskalno paličico in zvočniki. Povezani so v eno enoto, ki se imenuje notesnik ali netbook.

Prenosniki s tankimi zasloni 

Lenovo prenosniki so zasnovani za produktivnost in izdelani za uspeh. Lenovo prenosniki so narejeni zelo kakovostno in inovativno. Razlog tici v temu, da podjetje sodeluje z drugimi veliki podjetji, kot je na primer Windows, Intel Core. 

Lenovo prenosniki imajo tudi do 10 let garancije. Lenovo prenosniki združuje visoko zmogljivost, najboljšo varnost v razredu, istočasno pa je zelo inovativen, zanesljiv in trajen prenosnik. Zelo pomemben sestavni del je grafična kartica.

Lenovo prenosniki imajo zelo tanke robove zaslona. Ravno zaradi tega je razmerje med ohišjem in vrhunskim zaslonom kar 83%. Lenovo prenosniki imajo vgrajena dva zvočnika, ki ustvarita izjemen zvok. Vmesnik usb zagotavlja visoke hitrosti prenosa podatkov. Velike večpredstavnostne datoteke se bliskovito hitro premaknejo na računalnik

Se pravi, kar se tiče zanesljivosti in zasebnosti delovanja, prav nič ni prepuščeno naključju. Ko se spletne kamere ne uporabljate, jo lahko zasenčite z zaslonko Think Stutter.