panelni parket 1

Panelni parket je povsem nezahteven za polaganje

Za panelni parket je značilno, da ima že obdelano zgornjo površino. Je končno oljen ali lakiran in kot takšen pripravljen na povsem nezahtevno polaganje. Na trgu so vam na voljo panelni parketi v izjemno pestri paleti najrazličnejših vzorcev.

Na trgu vas bo torej panelni parket najverjetneje očaral zlasti zaradi svoje raznolikosti. Sicer pa je panelni parket v obliki daljših desk. Uporaben je za polaganje v vseh prostorih, ki ponujajo dobre pogoje za lesene talne obloge.

Panelni parket se lahko polaga z lepljenjem ali pa plavajoče. Troslojni panelni parket je izdelan po klik sistemu. Parket lahko pričnemo uporabljati takoj po polaganju, kar je prav tako ena od številnih prednosti. Ker je panelni parket tako velik, je torej za polaganje tako hiter ter preprost. Možno je tudi njegovo obnavljanje. Njegov masivni vrhnji del namreč omogoča vsaj dvakratno brušenje. Površina panelnega parketa je lakirana s pet do sedem nanosi laka. Posledično je panelni parket izjemno odporen na obrabo.

Kaj zagotavlja kakovostno olje za parket

V prvi vrsti je izjemno pomembno, da je izbrano olje za parket visokokakovostno. To za vas pomeni manj pogosto vzdrževanje parketa in ne nazadnje tudi veliko lepšo talno oblogo z bistveno manj praskami.

Polaganje parketa pogosto vključuje oljenje. Za to je torej potrebno uporabiti vrhunsko olje za parket, kar pa je v veliki meri odvisno tudi od samega proizvajalca olja. Priljubljena so na primer olja za parket s trdimi voski.

Olje za parket s trdimi voski naredijo zaščiteni in vodotesen sloj, les pa odlično zaščitijo tudi v globini. Z uporabo visokokakovostnega olja za parket boste bistveno podaljšali čas do naslednjega oljenja.

Ker sta izgled in kakovost lesene talne obloge tako zelo odvisna od olja, je zato še toliko pomembneje, da izberete vrhunsko olje. Takšno olje za parket vas bo sicer stalo kar nekaj evrov več, a si boste s tem zagotovili marsikaj.