ALU vhodna vrata

Kombinacija materialov pri opremljanju stanovanja

Kakovostna stanovanjska oprema je nujna, če želimo uživati v udobnem in funkcionalnem stanovanju. Še posebej to velja za tiste izdelke, ki so redno v uporabi in imajo največji vpliv na kakovost bivanja. Zelo pozorni smo na okna in vrata – oboje pogosto uporabljamo, pričakujemo pa celo zbirko lastnosti, ki odločajo o tem, kako bomo z opremo zadovoljni.

Idealna okna

Pri oknih recimo pazimo predvsem na to, da ponujajo dobro zvočno in toplotno izolacijo. Zelo dobro se v tem oziru obnesejo plastična okna, ki imajo dovršene okenske profile in kakovostno zasteklitev. Tako so prav plastična okna tudi zelo priljubljena in se vgrajujejo v mnoga sodobna stanovanja. Običajno gre za okenske okvirje iz materiala PVC, ki je cenovno dostopen in enostaven za oblikovanje, zato imajo tudi končana okna presenetljivo ugodno ceno in odlične funkcionalne lastnosti.

Plastična okna niso edina možnost, kot alternativo lahko izpostavimo lesena in ALU okna, obe možnosti imata svoje specifične prednosti. V poštev pridejo te alternative predvsem pri zahtevnejših uporabnikih v kakšnih posebnih okoljih, recimo v industrijskih objektih.

Vhodna vrata

Pri izbiri vrat se posvečamo predvsem vhodnim vratom, notranja pa so lahko precej osnovna in bodo svoje delo še vedno brezhibno opravljala. Na vhodu pogosto izbiramo ALU vhodna vrata, ki zagotavljajo varnost in zaščito pred različnimi vplivi iz okolice. Najbolj nas skrbijo vlomilci, a to v praksi ni največja grožnja za vhodna vrata – bolj moramo misliti na vremenske vplive, obrabo in podobno. ALU vhodna vrata se ravno ob takšnih obremenitvah najbolj izkažejo, saj so vzdržljiva in obstojna, z njimi bomo zelo zadovoljni tudi na dolgi rok. Poleg tega je možno vgraditi napredne protivlomne sisteme, ALU vhodna vrata pa lahko opremimo tudi z dodatki, ki skrbijo za še boljši nadzor nad vhodom. Spet imamo seveda na voljo tudi nekatere alternative, posebej priljubljena so še lesena vhodna vrata.