Ovijalna folija 2

Embalaža za gostinsko rabo

V gostinstvu pogosto uporabljamo različne vrste embalaže. V domači kuhinji imamo podobne opravke, a lahko uporabimo enostavnejše rešitve, predvsem pa ne delamo v takšnih obsegih, da bi potrebovali rešitve, ki so prilagojene gostincem. Na srečo pa lahko v vsakem primeru pričakujemo zelo posrečene rešitve, s katerimi bomo gotovo zelo zadovoljni. To velja tudi za zahtevnejše uporabnike, ki od embalaže veliko pričakujejo. Za pakiranje lahko uporabimo različne materiale in izdelke, nekateri so zelo enostavni in učinkoviti, na drugi strani pa je na voljo tudi močno prilagojena embalaža za sadje in zelenjavo ali za druge posebej občutljive živilske izdelke.

Univerzalni materiali za gostinstvo

V vsaki kuhinji morajo biti na voljo nekateri univerzalni materiali. V gostinstvu je to predvsem ovijalna folija, ki jo uporabljamo za različne namene. Predvsem se ovijalna folija uporablja za hitro in enostavno zavijanje občutljivih izdelkov, ki jih na ta način dobro zaščitimo pred zunanjimi vplivi. V nekaterih primerih se lahko uporablja za pakiranje hrane, pogosteje pa za kakšne že pakirane izdelke, ki jih želimo dodatno zaščititi ali fiksirati. Je pa ovijalna folija zelo vsestranska, zato se jo splača imeti na zalogi. Ponudbo tovrstne embalaže najdemo pri trgovcih, ki nudijo prav opremo za gostinstvo.

Namenska embalaža za hrano

Embalaža za sadje in zelenjavo je pogosto zelo prilagojena živilom, ki zahtevajo posebno obravnavo. Na voljo imamo različne izvedbe, ne le za sadje in zelenjavo, temveč za živila nasploh. V gostinstvu pride pogosto v poštev univerzalna embalaža, da lahko delo opravljamo hitro in brez večjih težav, ima pa tudi namenska embalaža za sadje in zelenjavo oziroma tudi za druga živila svoje prednosti. Predvsem posegamo po takšni embalaži v primeru, da delamo z občutljivimi živili, ki jih ne moremo enostavno pakirati v univerzalno embalažo. Takšni izdelki ponujajo zelo dobro izkušnjo, zadovoljni bodo tudi zahtevnejši uporabniki, če seveda izberejo kvalitetno embalažo pri zanesljivem trgovcu.