Pikado

Kako se naučiti dobro igrati pikado

Dobro in natančno metanje pikada je zagotovo posledica vztrajnosti in vadbe. Pikado je zelo priljubljen šport, ki pa ni tako zelo enostaven, ko bi se lahko zdel na prvi pogled. Četudi niste veliki mojstri pa lahko sledite praktičnim napotkom, ki vam bodo pomagali pri izboljšanju igre. 

Pomembno je na primer, da pikado začnete igrati tako, da si izberete dobre puščice, ki jih boste metali. Če niste redni igralec seveda ne boste vedeli, kaj izbrati, vendar pa se boste hitro naučili prepoznati bolj kvalitetne in dobre puščice. 

Postavitev in igra

Če pikado igrate le občasno si torej za igro izberite tri puščice, ki so enako težke in enake oblike. Vedno pa je najbolje, da kupite svoj lastni komplet, ki ga boste z veseljem uporabljali. 

Vsekakor je priporočljivo, da so puščice vedno v dobrem stanju, da niso upognjene in da niso preostre. Tako boste pikado zagotovo igrali bolje kot s slabimi puščicami. 

Nikoli ne kupujte slabe lovske opreme

Lovska oprema, ki jo kupite zase ali za svoje znance, mora biti vedno prvovrstna. V primeru slabe opreme se namreč lahko zgodi, da se poškodujete vi ali da poškodujete koga drugega. Tudi strelni daljnogled mora biti prvovrsten. 

Strelni daljnogled mora biti prvovrsten v prvi vrsti zato, da boste z njim lažje ujeli vaš plen. Kvaliteten strelni daljnogled je namreč izdelan tako, da se hitro prilagodi različnim situacijam in da ga enostavno prilagajate svojim potrebam. Posledično pa lažje ulovite žival. 

Cenejši strelni daljnogledi imajo pomanjkljivosti

Cenejši daljnogledi imajo včasih določene pomanjkljivosti, ki jih sprva lahko niti ne opazimo. Med samim lovom pa nam bodo zagotovo delale preglavice. Že slasti zato, ker bomo videli, da je strelni daljnogled ostalih kolegov veliko boljši. 

V kolikor nimate dovolj izkušenj se pred nakupom posvetujte s poznavalci. Tako boste domov prinesli dober strelni daljnogled.