Delovne mize

Urejeno delovno okolje za uspešno delo

Pri delu v delavnici imamo veliko dela že z vzdrževanjem čistoče in urejenosti svojega okolja. To je zelo pomembno, saj želimo imeti ključno orodje vedno pri roki, pri uporabi delovne mize pa ne želimo imeti opravka z raznimi vsiljivci, predvsem z nepotrebnim orodjem in odsluženimi materiali, ki zasedajo dragoceno površino. To pomeni, da se bomo morali poslužiti nekaterih preverjenih rešitev za urejeno shranjevanje pripomočkov in materialov v delavnici.

Včasih nam ponujajo pravo rešitev že same delovne mize, ki so opremljene vsaj s kakšnim predalom, pogosto pa ponujajo še bistveno več prostora za enostavno in urejeno pospravljanje pripomočkov in opreme. To je dovolj za elegantno shranjevanje ključnih pripomočkov, ki jih pri delu stalno uporabljamo, ne moremo pa pričakovati, da bomo na ta način že dobro poskrbeli za vse, kar pri delu potrebujemo.

Vsestranski regali za shranjevanje

Priljubljena rešitev so predvsem polični regali, ki predstavljajo zelo elegantno možnost za shranjevanje raznega delavniškega materiala. Predvsem se dobro izkažejo za shranjevanje drobnega materiala in pripomočkov, če imamo na voljo še plastične ali kovinske zabojčke. So pa polični regali zelo vsestranski in jih lahko uporabimo za različne namene, če imamo dovolj domišljije.

Navsezadnje se lahko polični regali uporabljajo tudi za shranjevanje večje opreme, prav tako lahko na police zložimo večje zaboje za shranjevanje kakšnih materialov. S tovrstno opremo smo dobro pripravljeni na to, da z delovne mize odstranimo nepotrebno navlako in ustvarimo prijetno delovno okolje za uspešno delo. Polični regali so nepogrešljiva oprema v praktično vsaki delavnici, imamo pa na voljo tudi druge možnosti – pomembno je le to, da ustvarimo dovolj prostora za urejeno shranjevanje vseh pripomočkov, opreme in materialov, ki jih hranimo v delavnici.

Seveda se opremimo tudi z manjšimi pripomočki za urejeno shranjevanje opreme. To so razne omare za orodje, predalniki, kovčki in podobno.