higrosenzibilno prezračevanje

Higrosenzibilni prezračevalni sistem kot najbolj priljubljeno prezračevanje

Eno najbolj priljubljenih prezračevalnih sistemov je zagotovo higrosenzibilno prezračevanje. Ponaša se s svojo odlično zasnovanostjo, cenovno dostopnostjo in funkcionalnostjo. Tak prezračevalni sistem je zelo hitro nameščen.

Kako se namesti higrosenzibilno prezračevanje ?

Higrosenzibilno prezračevanje se namesti tako, da se v okenske okvirje najprej  namestijo higrosenzibilne rozete, ki redno zaznavajo vlago v prostoru, nato pa na prisotno količino vlage v prostoru odpirajo ali pa zapirajo reže za svež in čist zrak, tako je v prostoru vedno dovolj svežega zraka

Higrosenzibilne rozete so opremljene tudi z mrežico, ki je namenjena za odganjanje oziroma preprečevanje dostopa nadležnemu mrčesu v prostor. Poleg tega pa imajo vgrajeno tudi napravo, ki se imenuje protihrupni element, ta je odličen če je objekt obrnjen na zelo prometno cesto, ali pa se nahaja nekje, kjer je veliko prometa, hrupa in dogajanja. Sama namestitev higrosenzibilnega sistema prezračevanja ni zahtevna, vgradi se lahko tudi, ko je objekt še v začetni fazi gradnje ali pa kasneje ko je to že vse dokončano in naseljeno.

Prednosti in slabosti higrosenzibilnega sistema prezračevanja

Ena od velikih prednosti je to, da je v prostoru prisoten konstantno svež zrak, ne glede na to ali ste doma ali pa ste odsotni. Prav tako ni pomembno kolikokrat odprete okna.

 Higrosenzibilno prezračevanje je zelo funkcionalno in  primerno tudi za večstanovanjske stavbe, tak sistem prezračevanja deluje v popolnoma enakem režimu za vsa stanovanja ne glede na velikost stanovanja, ni pa ga mogoče regulirati ali spreminjati režima njegovega delovanja.

Poleg tega pa higrosenzibilno prezračevanje  vgrajeno tudi napravo, ki se imenuje protihrupni element, ta je odličen če je objekt obrnjen na zelo prometno cesto, ali pa se nahaja nekje, kjer je veliko prometa, hrupa in dogajanja, saj nezaželeni in nadležni zvoki ne bodo prišli v bivalni prostor in motili vsakodnevne opravke ali pa spanje.

Slabost takšnega sistema prezračevanja pa je, da ni vračanja toplote v prostor.