keramične ploščice

Kakovostne keramične ploščice

Včasih se je keramičnih ploščic držal sloves, da sodijo samo v kopalnico. Vendar pa se trendi in opremljanje spreminjajo, tako so keramične ploščice iz kopalnice prišle tudi v druge dele stanovanj oziroma prostorov.

Zakaj izbrati keramične ploščice?

Njihova bistvena lastnost je ta, da so izredno trpežne in odporne na morebitne padce in udarce, ki se z leti uporabe lahko pojavijo. Tudi, če za keramične ploščice ne skrbite najbolje bodo še vedno skoraj takšne, kot so bile ob namestitvi. Keramične ploščice se ravno zaradi svoje trpežnosti najbolje znajdejo v delovnih prostorih, kjer se hodi v čevljih in kjer se opravljajo razna dela.

Keramične ploščice poleg svoje trpežnosti znane tudi po tem, da so odporne na vlago, tako da so idealna izbira za prostore kateri prihajajo v stik z vodo. Kvaliteta in vzdržljivost keramičnih ploščic je odvisna od načina izdelave in od tega koliko časa se je glina žgala.

Velika izbira in ponudba keramičnih ploščic

Ker je keramika čedalje bolj priljubljena, so se keramične ploščice zelo razvile. Nastale so nove oblike, barve, teksture in velikosti. Sodobna tehnologija omogoča razne potiske in vzorce, oseba si praktično lahko izbere kakršen koli vzorec bi si želela imeti na ploščicah.

Keramične ploščice so izdelane iz različnih materialov, eni od najbolj pogostih so kamen, marmor, les in beton. Materiali pri keramiki so tako zelo dovršeno izdelani, da jih je včasih že kar težko ločiti med seboj. Z ustrezno izbiro keramičnih ploščic je možno ustvariti različne sloge, nekateri prisegajo na bolj razgiban videz, nekateri na eleganco ali pa minimalizem, nekateri pa si želijo zelo bogatega in razkošnega videza. S keramičnimi ploščicami je mogoče optično povečati ali pa celo pomanjšati prostor, to je najbolj odvisno od barve in vzorcev, ki so na keramičnih ploščicah.

Keramične ploščice so na voljo v različnih velikostih, razpon sega od majhnih mozaikov do zelo velikih formatov.