Potovanje z letalom

Potovanje z letalom

Letalo je vse pogosteje uporabljeno prevozno sredstvo, saj omogoča prehod iz enega konca sveta na drugega razmeroma hitro in ugodno.

Število potnikov, ki potujejo z letalom se vsako leto veča, letalski promet pa se zaradi tega razvija.

Ko potujete z letalom poskrbite, da boste na letališču dovolj zgodaj, da lahko uredi prijavo. Prijavo je potrebno opraviti pred letom, potrebujete pa osebne dokumente in letalsko karto. Nekatera letališča omogočajo prijavo preko spleta, da se lahko izognete gneči ob prijavi.

Dolžina leta je odvisna od destinacije, v katero potujete. Med letom nekatera letala omogočajo tudi naročanje hrane ali prigrizkov, ki pa jih morate običajno doplačati.

Letalo

Količina prtljage, ki jo lahko imate je odvisna od vaše letalske karte in od prevoznika. Imate lahko tudi ročno prtljago, ki jo morate spraviti pod sedež ali nad sedež.

Vso prtljago, razen ročne oddate pred prihodom na letalo, ob prijavi na let. Ko boste prejeli na destinacijo in boste prejeli prtljago, le-to dobro preglejte, da ni poškodovana. Če ste odkrili, da je poškodovana, to takoj sporočite letalskemu prevozniku.

Nekateri vaši hišni ljubljenčki lahko prav tako potujejo z vami na letalu. O tem se natančno pozanimajte pri svojem letalskem prevozniku.