Sprostitev

Sprostitev

Sprostitev je čas, ki je namenjen počitku in regeneraciji. Brez časa zase se stres v nas nabira, kar pa pripomore k slabemu počutju.

Čas za sprositev mora biti popolnoma ločen od dela in vsakodnevnih obveznosti, to je zelo pomembno, da se lahko umirite in je ključnega pomena za našo srečo in dobre odnose.

V današnjem hitrem tempu življenja je težko najti čas, ki bi ga posvetili samo sebi. Velikokrat je težko, saj lahko službeni telefoni zvonijo tudi med vikendi, zato je zelo pomembno, da se popolnoma ločite od vseh nalog, ki so povezane s službo in obveznostmi.

Čas za sprostitev lahko predstavlja na primer ležanje na kavču, meditacija, vroča kopel,… Pomembno je, da smo pasivni, zato ker smo večina dneva aktivni.

Današnji časi nas nenehno spobujajo k temu, da dosegamo več, več, več, zato velikokrat zmanjka časa za sprostitev, ki ohranja ravnovesje.

Čas za sprostitev

Ponavadi se nam zdi, da je delo bolj pomembno kot čas za sprostitev, kar pa pogosto vodi v odvisnost od dela, kar pomeni, da vso svojo energijo usmerjamo v delo.

Pomembno je, da najdemo ravnovesje med delom in časom za sprostitev, saj nas le-ta polni z energijo, nas sprošča in daje zagon ter motivacijo, da se veliko lažje soočamo z izzivi.