Dimniške cevi

Dimniške cevi je potrebno redno pregledovati

Dimniške cevi so dostikrat vir mnogih tegob vsakega doma. Zato je zelo dobro, da morebitne nevšečnosti pravočasno odpravite ali sanirate vaš dimnik. Čeprav se vam dostikrat dimnik zdi nepomemben, pa vseeno opravlja izredno pomembno nalogo, saj prenaša visokotemperaturne obremenitve, vlago, kisline ter vremenske vplive. Dimniške cevi v ogrevalnem sistemu zagotavljajo primeren vlek zraka, ki je potreben za odvod dimnih plinov in dovod zgorevalnega zraka. Preko teh cevi iz kurilne naprave se dimni plini odvajajo v okolico, kjer načeloma ne motijo bivalnega okolja.

Tudi, če imate vaš dimnik v odličnem stanju, vseeno ne pozabite na njegovo vzdrževanje. Pred vsakim začetkom kurilne sezone je potrebno kurilne naprave in dimniške cevi dobro očistiti. Priporočamo vam, da vam usposobljena oseba temeljito pregleda vse revizijske odprtine ter mesta, na katerih bi lahko prišlo do uhajanja dimnih plinov v prostor. Tako bo vaš dimnik resnično varen, vi pa se boste v mrzlih dneh brezskrbno greli.

Šamotna plošča oboja spomine na babičino kuhinjo

Ali veste, da se šamotna plošča lahko uporablja doma v električni pečici, na kateri lahko spečete kruh ali pico in si tako pričarate krušno peč kar v vaši kuhinji? Šamot je poseben stiskan material, ki ima fino strukturo ter ročno brušene robove. Govorimo o naravnem materialu, ki je uporabljen tudi v krušnih pečeh v picerijah. Ker njena nežna sevalna oddaja toplote omogoča pripravo kruha, pic in drugega domačega peciva, je v domači kuhinji zelo priljubljena.

V kolikor si želite takšne plošče, potem poiščite podjetje, ki se ukvarja z ognjevzdržnimi materiali in kvaliteto šamotnih izdelkov potrjujejo s pridobljenimi certifikati. Kajti le takšna šamotna plošča bo lepo in enakomerno prenašala toploto in jo ohranjala med peko. Jedi pripravljene na šamotni plošči so okusnejše, priprava hrane pa spominja na naše dedke in babice. Ploščo lahko uporabljate tudi na plinskem žaru ali na žaru za oglje.