Pogon za drsna vrata

Pogon za drsna vrata v različnih vlogah

Avtomatska vrata so zelo priljubljena izbira v različnih okoljih, saj ponujajo dobrodošle funkcionalnosti, ki jih lahko s pridom izkoristimo. Seveda pa moramo za tak učinek izbrati ustrezen električni pogon. Mehanizmi se med seboj razlikujejo, tako da lahko dobimo različne funkcije, gotovo pa je moč najti rešitev, ki se bo v dani situaciji izkazala za kar najbolj posrečeno. Običajno se pogon za drsna vrata izbere posebej glede na potrebe uporabnikov, res pa je, da smo včasih omejeni z drugimi izbirami in pri nekaterih vrstah vrat nimamo ravno veliko možnosti.

Drsna vrata v domačem okolju

Električni pomik drsnih vrat večinoma ni potreben, če nameravamo drsna vrata uporabljati v stanovanju. Takšna vrata enostavno odpiramo in zapiramo kar ročno, kar je običajno najboljša rešitev. Še vedno lahko izkoristimo mnoge prednosti drsnih mehanizmov, ne da bi se vrata pomikala samodejno.

Vseeno tudi v domačem okolju uporabljamo tudi električni pogon za drsna vrata, to velja za tista vrata, ki jih pogosto uporabljamo in si želimo uporabo kar se da poenostaviti. Značilen primer so dvoriščna vrata, pogosto so s pogonom opremljena tudi garažna vrata, čeprav ta niso na drsnem vodilu. Pogon za drsna vrata mora biti v takšnih razmerah posebej dobro prilagojen potrebam, predvsem moramo misliti na možnosti upravljanja na daljavo, morda kar na samodejno zaznavanje avtomobilov.

Drsna vrata v poslovnih in komercialnih prostorih

Avtomatska vrata so še bolj priljubljena v komercialnih in poslovnih prostorih, kjer imajo več dela. To pomeni, da bo imel tudi pogon za drsna vrata večjo vlogo, saj mora stalno skrbeti za to, da imajo obiskovalci prosto pot in vrata ne omejujejo vstopa. So pa ta vrata načeloma tudi zelo dobro pripravljena na svojo vlogo, sploh če so redno vzdrževana in servisirana – več let lahko brezhibno delujejo in pri tem opravljajo tudi pomembno funkcijo.