poligon varne vožnje

Poligon varne vožnje za vsakega uporabnika motornega vozila

Varnost na cesti je vsekakor izrednega pomena, zato je zelo pomembno, da vsi vozniki katerih koli motornih vozil obnavljajo in testirajo že svoje predhodno pridobljeno znanje o vožnji. Z leti se ljudje staramo in tako začnemo izgubljati hitrost svojih refleksov, prav tako pa z časoma začnemo pozabljati določene stvari, zato je poligon varne vožnje odlična priložnost za vse, da svoje znanje preizkusijo, ter da se naučijo česa novega. Pri tem pomagajo avtošole: https://zsam-celje.si/varna-voznja.html

Zakaj je poligon varne vožnje tako pomemben?

Kot že omenjeno je varnost na cesti zelo pomembna, saj  si nihče ne želi povzročiti prometne nesreče ali pa biti udeležen v njej ne po svoji krivdi. Življenjski tempo je zelo hiter, vsem se nekam mudi in zato je na cesti velikokrat zmešnjava, saj si vsi želijo čim prej priti na določen cilj. Gneče so zelo pogoste predvsem v jutranjih in popoldanskih konicah, ko gredo ljudje iz službe oziroma v njo, gneče pa so zelo pogoste tudi ob dežju ali snegu. Takrat ljudje postanejo zelo nervozni in velikokrat pozabijo na prometne predpise.

Za varno vožnjo je zelo pomembno, da se vsak posameznik na vsake toliko časa odloči preizkusiti na poligonu varne vožnje. Poligon  varne vožnje je zasnovan tako, da boste svoje znanje lahko preizkusili v različnih nepredvidljivih situacijah, v katerih se lahko znajdete na cesti.

Kdo se lahko odpravi na poligon varne vožnje in kje lahko to preizkusi?

Poligon varne vožnje lahko preizkusi vsak voznik motornega vozila. Največkrat se za obisk poligona varne vožnje odločajo mladi vozniki, saj morajo po obdobju dveh let ponovno pokazati in preizkusiti svoje pridobljeno znanje, zato da bi njihova vožnja in udeležba v prometu res bila varna.

Preizkusite se lahko na različnih lokacijah, najbolj poznane so na Vranskem in Logatcu. Za preizkus na poligonu pokličite izbrano lokacijo in se dogovorite za termin, kjer vam bodo podali vse potrebne informacije.