akumulatorski-vrtalni-vijacnik-opravi-veliko-dela.jpg

Akumulatorski vrtalni vijačnik opravi veliko dela

Orodje z vsestranskimi funkcijami je nadvse prepričljivo, ne glede na to, v kakšnem okolju se znajdemo in kakšno delo opravljamo. Radi imamo multifunkcijske pripomočke, ki nam vedno priskočijo na pomoč. Še posebej dobro pa bodo takšno opremo izkoristili tisti, ki se na delo morda ne spoznajo tako dobro in pri roki nimajo kakšnega posebnega specializiranega orodja. Ravno zato se akumulatorski vrtalni vijačnik priporoča predvsem domačim mojstrom in vsem tistim, ki želijo biti dobro opremljeni za delo v domačem stanovanju.

Tudi v stanovanju imamo namreč pogosto opravka s kakšnim delom, pri katerem potrebujemo nekaj orodja. To je lahko vzdrževanje stanovanja, kakšna popravila ali prilagoditve, lahko imamo težave s pohištvom, opremo ali vozilom. Morda bi radi kakšen kotiček preuredili ali dodali nekaj nove opreme. 

V vseh teh primerih se srečujemo z delom, ki ni pretirano zahtevno, a terja nekaj spretnosti in predvsem dobro orodje. Glede na to, da je akumulatorski vrtalni vijačnik zelo vsestranski, se lahko dobro izkaže v praktično vseh takšnih situacijah. Če imamo pri roki takšno opremo, bomo dobro pripravljeni na praktično vse naloge, s katerimi se srečujemo pri delu v domačem stanovanju ali delavnici. 

Seveda je še vedno pametno imeti tudi nekaj drugih pripomočkov, a če izbiramo vsestransko opremo, bomo veliko dela opravili že z eno samo napravo.

Akumulatorski vrtalni vijačnik pridobi prave zmogljivosti z zbirko koristnih nastavkov

Akumulatorski vrtalni vijačnik ponuja več funkcij

Glavna prednost vrtalnega vijačnika je gotovo ta, da v eni napravi prinaša več koristnih funkcij. To je vedno prednost, ko izbiramo orodje za domačo uporabo, saj ne želimo imeti celega kupa različnih pripomočkov za vse mogoče naloge. Če imamo akumulatorski vrtalni vijačnik, bomo že dobro opremljeni za mnoga opravila v domačem stanovanju ali delavnici.

Kot nam pove že naziv tega orodja, gre za napravo, ki omogoča vrtanje in vijačenje. Pozorni moramo biti na to, da res izberemo vrtalni vijačnik – v prodaji dobimo tudi vrtalnike in vijačnike, ki ne združujejo obeh funkcij. Samo zato, ker gre za podobno napravo, ni nujno, da bomo lahko vedno uporabljali tako svedre kot nastavke za vijačenje. Če pa imamo pravi akumulatorski vrtalni vijačnik, bomo lahko z isto napravo opravljali oboje.

Gre za napravo, ki je zelo prilagodljiva glede na delo, s katerim se srečujemo. To je praktičen pripomoček z vrtljivo glavo, na katero lahko namestimo različne nastavke. Za vrtanje uporabimo svedre, za vijačenje pa vijačne nastavke. Jasno je torej, da nam že sam vrtalni vijačnik ponuja veliko možnosti za uporabo, a hkrati moramo upoštevati še to, da bomo potrebovali še kar dosti dodatne opreme.

Akumulatorski vrtalni vijačnik v kompletu

Da bi bili na raznovrstno delo, ki nas čaka, kar najbolje pripravljeni, se moramo že v izhodišču dobro opremiti. Potrebovali bomo celo vrsto dodatkov, a vse to lahko dobimo že v kompletu.

Dodatno opremo potrebujemo pri praktično vseh pripomočkih za delo. Res pa je, da recimo brusilniki in druga orodja morda ne zahtevajo toliko dodatkov, a so ravno zato nekoliko bolj omejena. Za vrtalni vijačnik potrebujemo več dodatkov, smo pa zato bolje pripravljeni na različna opravila. Predvsem mislimo na različne vrste in velikosti svedrov ter na vijačne nastavke za različne vrste vijakov.

Na srečo lahko dobimo komplet, ki združuje morda tudi sto ali več kosov takšne opreme. Verjetno bomo že ob nakupu dobili nekaj osnovnih dodatkov, kar je vedno dobrodošlo, pravzaprav je možno, da bo akumulatorski vrtalni vijačnik že ob nakupu vključen tudi v večji komplet in ne bo treba iskati kakšnih posebnih dodatkov. 

Omeniti pa gre še to, da imamo pri takšnih napravah običajno možnost uporabiti razne posebne dodatke, ki jih v kompletu ne bomo dobili, tako da ni še nič izgubljeno, dodatno opremo lahko brez težav kupimo kasneje.

Akumulatorski vrtalni vijačnik ima dve funkciji, ki jih odlično opravlja

Akumulatorski vrtalni vijačnik ima še druge posebne prednosti

Osredotočili smo se na posebne prednosti, ki jih prinaša naprava s kombinacijo prepričljivih funkcionalnosti. Še ena posebnost, ki jo ima akumulatorski vrtalni vijačnik, pa je seveda ta, da deluje na baterije.

V kompletu bomo ob nakupu gotovo dobili akumulator, verjetno tudi dodaten akumulator, da bomo vedno pripravljeni na delo. Poleg tega je priložen polnilec, s katerim se akumulatorji polnijo. To vključuje že osnovni komplet. Napredne naprave te vrste sicer morda ne bodo naprodaj skupaj s polnilcem in dodatnimi akumulatorji, če mojstri to opremo že imajo. O tem, kaj je vključeno v komplet, se seveda pozanimamo že vnaprej, te informacije bodo gotovo podane.

Prednosti akumulatorskih pripomočkov pridejo hitro do izraza. Tako se zelo dobro izkažejo tudi akumulatorski brusilniki in druga oprema, ki deluje na baterije. Predvsem cenimo to, da so takšni pripomočki zelo praktični in okretni. Nimamo dela z dolgimi kabli, prav tako ni potrebe po električni vtičnici. To so odlike, ki se dobro izkažejo tako v domačem stanovanju kot tudi na terenu. Ravno zato je akumulatorski vrtalni vijačnik dobra izbira za praktično vsakogar, saj nam vsestranska električna naprava za vijačenje in vrtanje res pogosto pride prav, sploh če dobimo opremo v kompletu po ugodni ceni.