drva na dom

Če vam pripeljejo drva na dom, se izognete mnogim skrbem

Mnogim se zdi ogrevanje na drva manj udobno, saj je potrebno skrbeti za redno nalaganje kurišča. Prav tako pa nam ne omogoča takšne avtomatizacije kot je to v primeru drugih oblik ogrevanja. A so kljub temu med mnogimi uporabniki drva še vedno priljubljena, če ne drugega, pa so še vedno najboljša izbira za kamine. Zavedati pa se je potrebno tudi tega, da je s pripravo drv tudi nekaj več dela.

Današnja pestra ponudba drv pa nam omogoča, da lahko izberemo že pripravljena drva, ki nam jih pripeljejo praktično pred naša vrata. Vsem skrbem, ki so povezane s pripravo drv, se na ta način elegantno izognemo in prihranimo veliko časa. Če naročimo drva na dom, nam jih pripeljejo že narezana na polena, zato jih le še zložimo na primerno mesto. V tem primeru pa je potrebno biti toliko bolj pozoren na njihovo kakovost.

Kakšna drva na dom se prodajajo?

Pri naročilu drv na dom je potrebno upoštevati, da je ponudba resnično zelo pestra. Danes so drva najpogosteje že narezana na polena, zato ne izgubljamo časa z njihovo pripravo. Najprej se moramo seveda odločiti za vrsto lesa. Za ogrevanje so najbolj priljubljena drva listavcev, zato so na izbiro drva bukve, hrasta, breze in gabra. V splošnem velja, da imata bukev in hrast zelo dobre lastnosti zgorevanja.

Vsa drva, ki vam jih pripeljejo na dom, so zložena na paletah, zato je njihovo spravilo zelo preprosto. Pri vseh vrstah lesa pa lahko izberete dimenzijo razrezanih polen kot tudi njihovo debelino. Glede na to, v kakšne namene boste drva uporabljali, lahko izbirate med drobnimi, srednjimi in debelimi poleni. Dostava drv na dom je danes najboljša rešitev za vse tiste, ki nimate časa ali prostora za njihovo pripravo, je pa zato potrebna določena mera previdnosti pri izbiri pravega ponudnika.