Toplotna črpalka zrak voda

Hibridna toplotna črpalka

Toplotne črpalke so zelo napredne, zmogljive in zanesljive, a velik problem je to, da imamo na voljo veliko različnih izvedb, ki ne ponujajo vedno najboljše izkušnje. Kar nekaj časa in truda bo treba torej vložiti v izbiro prave naprave, pri tem pa moramo upoštevati tudi vse mogoče lastnosti prostorov, ki jih želimo na ta način ogrevati. Dobro je, da pokrijemo čim večji spekter potreb in zahtev – to omogoča hibridna toplotna črpalka, ki za ogrevanje prostorov koristi različne vire energije. Na ta način smo deležni idealne kombinacije pozitivnih lastnosti, ki zagotavljajo kar najboljšo izkušnjo pri uporabi te opreme za ogrevanje.

Računamo lahko na vse prednosti, po katerih so znane toplotne črpalke. Pravzaprav lahko premostimo tudi nekatere razlike med različnimi tipi – toplotna črpalka zrak voda recimo ponuja zelo enostavno namestitev in uporabo, a v nekaterih okoljih ne zagotavlja dovolj zmogljivosti. Hibridna izvedba to pomanjkljivost nadoknadi z dodatnim virom energije. To so predvsem zemeljski kolektorji, s katerimi takšna naprava izkorišča prednosti, ki jih ponuja toplotna črpalka zemlja voda. Z idealno kombinacijo dobimo zanesljivo in vsestransko uporabno napravo, ki bo pri uporabi naravnost navdušila. Hibridna toplotna črpalka se odlično obnese v praktično vseh okoljih, tudi tam, kjer toplotna črpalka zrak voda ne more ponuditi zadovoljive zmogljivosti.

Seveda je izbira še vedno odvisna od tega, kaj od toplotne črpalke pričakujemo. Hibridna toplotna črpalka resda pokriva širok spekter potreb in zahtev različnih uporabnikov, a včasih se lahko izkaže za preveč kompleksno izvedbo. Morda bo povsem zadosti že toplotna črpalka zrak voda ali pa se lahko odločimo za kak drug sistem ogrevanja. Vedno se odločamo na podlagi specifičnega primera. Pogosto lahko odličen učinek dosežemo s toplotno črpalko, ki omogoča dogrevanje s plinskim ali električnim sistemom, na voljo pa so tudi nekatere druge domislice. Veliko možnosti je, gotovo pa bo moč najti pravo.