Materiali za pakiranje hrane

Materiali za pakiranje hrane

Pri delu s hrano smo upravičeno zelo pozorni na materiale, ki jih uporabljamo. To so namreč materiali, ki bodo na živilih morda pustili sledi in jih bomo vnesli celo v telo, zato ima lahko neustrezna izbira hude posledice. Še posebej pri dolgotrajnem shranjevanju živil je pametno izbiri materiala posvetiti posebno pozornost, saj pridejo v poštev vse mogoče lastnosti. Na srečo imamo na voljo nekaj preverjenih rešitev, ki se odlično obnesejo.

PVC folija za živila

Med najbolj vsestranske in tudi priljubljene rešitve se vsekakor uvršča PVC folija za živila. Ta ne izstopa le po tem, da je varna za stik s hrano, temveč ima prednosti predvsem v svoji ugodni ceni, široki razpoložljivosti in enostavni uporabi. Nič čudnega, da je PVC folija za živila obvezna oprema v vsakem gostinskem lokalu in tudi v vsakem gospodinjstvu, pa tudi v industrijski pridelavi in predelavi hrane. Gre za rešitev, ki jo lahko uporabimo pri raznovrstnem delu z živili, saj je PVC folija za živila zares vsestranska.

Alu embalaža

Nič manj priljubljena ni alu folija, ki jo prav tako dobro poznamo in s pridom uporabljamo v različnih okoljih, kjer se dela s hrano. Aluminij pa ponuja še več opcij, priljubljeni so recimo alu pladnji, ki jih lahko uporabimo tudi za prezentacijo in serviranje. Alu pladnji so zelo vsestranski, uporabljajo se tako za surovine in živila kot za gotove jedi, predvsem za peciva in sladice, a tudi za mesne izdelke in podobne zadeve. Pravzaprav imamo pri uporabi povsem proste roke, to pa prav zato, ker je material prijazen do hrane in na zdravje človeka nima škodljivega vpliva. Ravno zato so alu pladnji zelo priljubljena oblika embalaže za hrano, za najbolj uporabne pa se izkažejo v kombinaciji z alu ali PVC folijo. To je zelo elegantna in hkrati dovolj učinkovita rešitev za kratkotrajno shranjevanje živil.