PVC kritina

Opečnata kritina valovite oblike

Opečnata kritina je navadno narejena v valoviti obliki, saj tako po njej lahko nemoteno odteka voda, kadar zunaj močno dežuje. Takšna kritina je priljubljena predvsem zato, ker je izjemno lahka in jo tako brez težav namestimo tja, kamor si želimo. Bistvenega pomena je tudi to, da je opečnata kritina odporna na UV žarke in je tako lahko postavljena tudi tja, kjer vedno močno pripeka sonce.

Opečnata kritina je navadno prozorna in tak omogoča dostop svetlobe v prostor, ki ga pokriva. Uporabljajo jo največ v toplih gredah ali v rastlinjakih, kjer potrebujejo stalen dostop svetlobe. Velika prednost takšne kritine je tudi ta, da je v elini izdelana iz recikliranega materiala, tako da je odlične tudi iz ekološkega vidika. Zavedamo se namreč da je plastike na svetu že tako preveč in ravno zato je vsako recikliranje več kot dobrodošlo.

Opečnata kritina je odlična za zunanjo uporabo, tako ni potrebno, da bi skrbeli, ali bo vzdržala visoke ter nizke temperature, ki se čez leto menjajo. Seveda pa moramo vedeti, da se pri spremembi temperature razširi ali skrči tudi za 3 milimetre.

PVC okna za varnost toplotno učinkovitost

PVC okna so odlična za vse poslovne prostore, kjer si lastniki ne želijo kvariti zunanjega izgleda z neestetsko plastiko, ki je ne moremo obravnavati kot eleganten material. Aluminij pa je v nasprotju s PVC-jem izredno stilski in dovršen.

PVC okna so ravno zato primerna za različne tipe stavb. Vsakdo, ki si obnovi ali zgradi nov poslovni prostor, si bo želel imeti okna iz aluminija, ker so poleg tega, da so elegantni tudi izjemno odpori na zunanje vplive.

PVC okna nudijo veliko različnih prednosti. Na prvem mestu je tu zagotovo odlična cena, ki se lahko kosa s plastiko. Izdelana so izredno natančno, saj je njihova proizvodnja vodena računalniško, kar omogoča neverjetno natančnost in preciznost.