poletna obleka

Zakaj je bolje obleči obleko kot hlače z bluzico?

Prihaja mesec december, ki je poln zabav in prireditev. Zraven tradicionalne novoletne zabave so tu tudi še razni zaključki v službah. Sama sem navajena večinoma nositi hlače, saj so res udobne in bolj primerne za vsak dan. Kaj pa za posebne priložnosti? Vztrajati s hlačami in bolj posebno bluzico ali tuniko, ali se opogumiti in navdušiti v popolnoma novi obleki, ki se ti prilagaja popolnoma?

Hlače in bluza

Dolga leta sem na službene zabave nosila samo hlače in kakšno luštno srajčko, bolj žive barve, morda tudi z malo bleščicami.

Ampak temu je bilo treba narediti konec.

Prepogosto sem se utrujala z mislijo: »Joj, kako dobro pa ta sodelavka izgleda v tej elegantni obleki. Ko bi vsaj meni oblekce tako pristajale!«. No, tako sem razmišljala dokler nisem našla prave trgovine zase, ki ima na voljo ogromno različnih modelov oblek. Veliko barv, veliko dolžin, veliko krojev, veliko vsega! Ob taki izbiri je skoraj nemogoče, da najdem pravo obleko zase. Zato sem se usedla za računalnik in pregledala ponudbo. Tukaj pa je nastal nov problem. Službeno zabavo imamo samo enkrat, jaz pa imam v košarici tri obleke. Kaj pa zdaj?

Ja nič, naročila sem vse tri in upala, da bo čimprej kakšna posebna priložnost, da jih oblečem.

Ko sem prejela obleke, sem bila še bolj navdušena kot ob naročanju.

Prilegale so se mi popolnoma, v živo so bile še lepše kot na sliki in če si dovolim biti malo bolj samozavestna – v njih sem izgledala bolje kot model na fotografijah.

Počutila pa sem se že bolje. Kar naenkrat, ko so te tri obleke visele v moji omari, se je pojavilo več priložnosti, na katere jih lahko oblečem.

Poletne obleke

Zdaj grem tudi na zmenek s svojim fantom v obleki. In ne več v ženskih hlačah. Pa da ti zaupam, iskrice v njegovih očeh ko mi v restavraciji pomaga sleči plašč in vidi čudovito poletno obleko, so čisto druge kakor prej. 

Želela pa sem poudariti še eno stvar. V tej trgovini, kjer sem zdaj že stalna stranka, mi ni bilo treba več skrbeti, če bo neka obleka dobro izgledala na moji postavi. Nisem manekenka (niti ne želim biti, za moje pojme so vse preveč suhe), nosim številko 42 in imam res kakšen kilogram preveč oziroma bom raje rekla na napačnem mestu.

VSE obleke, so prilagojene vaši postavi. Če je obleka na voljo v številkah od 44 do 50, bodo vse dame, ki nosijo to številko izgledale odlično.

Če je na voljo samo v 36 do 40, je to zato ker tisti kroj obleke nebi izboljšal izgleda ženske ki nosi številko več. In s tem ni nič narobe.

Različne smo, zato se lahko tudi različno oblečemo in vsaka bo v pravem kroju zase zasijala. Pa če nosi številko 36 ali številko 54…