Kršitev blagovne znamke

Kršitev blagovne znamke predstavlja uporaba vsakršnega simbola blagovne znamke

Ljudje smo si seveda med seboj različni in tako so tudi naše želje različne. Vsak želi biti uspešen na svojem področju, torej na tistem področju, kjer dela in ga to res zanima. Zagotovo pa ima vsak posameznik tudi skrito željo po tem, da bi nekoč imel svoje podjetje in bil z njim na trgu uspešen. Pot do uspeha na trgu je seveda polna vzponov in padcev, a je s trdim delom in predanostjo vse v naših rokah.

Kršitev blagovne znamke je lahko zelo veliko kaznivo dejanje, saj lahko zlorabljamo že obstoječo blagovno znamko. Samo kršitev predstavlja uporaba vsakršnega simbola blagovne znamke, v povezavi s točno določenim blagom ali storitvami, ki so enake ali podobne tistim imetnika znamke. Lahko pride tudi do nezavedne kršitve, to se pa zgodi takrat, ko ne vemo, da ima nekdo že zaščiten simbol in ga tudi uporablja na trgu.

Kršitev blagovne znamke lahko torej pripelje do raznih kazenskih ukrepov, katerih pa si zagotovo ne želi nihče izmed nas. Preden se torej odločimo, da svojo blagovno znamko predstavimo trgu, se moramo prepričati, da ta na trgu še ne obstaja.

Prijava patenta je mogoča takrat, ko je izum nov in še ni bil razkrit

Vsak posameznik seveda strmi k temu, da si ustvarja neke svoje cilje, katere želi doseči. Tako je zagotovo tudi pri službi. Želimo početi tisto, kar nas veseli. Velikokrat si želimo tudi tega, da bi nekaj izumili in bi bil izdelek zelo popularen na trgu.

Prijava patenta je torej odlična rešitev ravno v teh primerih, ko smo prepričani v to, da smo iznašli nek izdelek, ki bi bil na trgu zelo uspešen, a še ne obstaja. Sama prijava je mogoča takrat, ko je izum nov in še ni bil razkrit.

Prijava patenta nas kasneje varuje pred tem, da bi druga podjetja proizvajala naš izdelek in ga na trgu prodajala pod svojim imenom.