Rabljeni viličar

Naj vas vsak rabljeni viličar ne zavede!

Iščete rabljeni viličar pa ne veste kakšnega izbrati? Preden se odločite za nakup, vedite za kakšne namene boste viličar potrebovali. Pobrskajte na spletu ali pokličite ustreznega prodajalca in se pozanimajte o vseh lastnostih, ki naj bi jih vaš viličar moral imeti. Če kupujete rabljeni viličar, potem je prva stvar, ki vas najbolje zanima, starost in vzrok prodaje. Zelo pomembno je tudi koliko delovnih ur je imel viličar opravljenih.

 

Vsakega kupca ponavadi najbolj navduši prvi pogled na željeni izdelek, zato je ohranjenost viličarja izredno pomembna. Če je lastnik opravljal redni servis in ni imel večjih okvar, potem je rabljeni viličar zagotovo v dobrem stanju. Toda ali nosilnost, dvižna višina, dolžina vilic in druge lastnosti ustrezajo vašim potrebam? To boste sigurno vedeli, ko boste obiskali prodajalno in prejeli vso pomembno dokumentacijo tega še kako pomembnega transportnega stroja, brez katerega danes marsikatero podjetje ne more funkcionirati.

 

Paletni viličar je pomemben pomočnik za prevoz blaga na paletah

 

Paletni viličar je idealni pripomoček v skladišču, kjer se vsak dan premikajo večje količine blaga in težkega bremena. Vsestranski modeli paletnih viličarjev so pravi odgovor na vaše potrebe, še posebno zaradi visoke nosilnosti in enostavne sposobnosti manevriranja. Za lažje in nižje naložene tovore so uporabni ročni paletni viličarji. Če pa blago za transport ni možno enostavno dvigniti in voziti, potem priporočamo uporabo električnih paletnih viličarjev, ki so idealni tudi za skladanje na večji višini.

 

Dostikrat so skladiščniki imeli težave z zdravjem, ker so izvajali številne premike, ki so vključevali velika upogibanja in dvigovanja težkih bremen. Danes je v ta namen zelo uporaben hidravlični škarjasti paletni viličar oziroma voziček, katerega nosilnost je 1 tona, višina dviga pa nekje do 800 mm. Številni ponudniki vam lahko ponudijo torej popoln tovornjak za vaše skladišče. Vi se morate le odločiti, kakšnega boste izbrali, da bo vaše delo intenzivno in hkrati učinkovito.