Toplotne črpalke za sanitarno vodo

Toplotne črpalke za sanitarno vodo za segrevanje vode preko celega leta

Toplotne črpalke za sanitarno vodo so bile med prvimi na trgu, še predno so se pojavile toplotne črpalke za ogrevanje. Danes si mnoga gospodinjstva z njihovo pomočjo segreva toplo sanitarno vodo, saj so odlično nadomestilo potratnim električnim bojlerjem. Osnovni modeli tovrstnih toplotnih črpalk imajo vgrajen zalogovnik različnih velikosti. Le ta je odvisna predvsem od števila članov v družini oziroma dnevne porabe vode.

 

Toplotne črpalke za sanitarno vodo so običajno manjše moči, saj so namenjene izključno ogrevanju sanitarne vode. Običajno gre za toplotne črpalke, ki za energijo uporabljajo toploto zraka, torej toplotne črpalke zrak voda. Ker so tovrstne črpalke nameščene v kletnih prostorih, za svoje delovanje zajemajo kar zrak iz prostora, hkrati pa prostor ohlajajo. Na ta način lahko ogrevamo sanitarno vodo kar preko celega leta. Z dodatnim antilegionalnim programom se izognemo morebitnim okužbam, zato je segrevanje sanitarne vode na takšen način popolnoma varno.

 

Toplotna črpalka cena je ključ do brezskrbnega ogrevanja

 

Toplotna črpalka nam omogoča uporabo brezplačne energije z zbiranjem toplote iz zunanjih virov, s čimer so naši stroški ogrevanja bistveno manjši. Čeprav za svoje delovanje toplotna črpalka potrebuje električno energijo, še vedno, v primerjavi z drugimi oblikami ogrevanja, niso potratne. Investicija v toplotno črpalko se nam tako v nekaj letih povrne, življenjska doba celotnega ogrevalnega sistema pa je običajno zelo dolga. Toplotna črpalka cena je tako iskalni niz, s katerim si bomo zagotovili brezskrbno ogrevanje.

Cena toplotne črpalke, predvsem pa njene začetne investicije, se lahko zelo razlikuje. Če želimo priti do bolj natančnih podatkov, potem je najbolje, da v spletni iskalni niz vtipkamo toplotna črpalka cena, in dobili bomo ogromno različnih ponudnikov, ki jih lahko enostavno kontaktiramo. Najbolje je, da jim pošljemo povpraševanje, saj bomo bili le tako seznanjeni z natančnimi izračuni glede vseh stroškov, ki nas čakajo tekom celotnega projekta.