Ustna higiena

Ustna higiena mora biti priučena

Ustna higiena je izredno pomembna za ohranjanje zdravih in močnih zob. Ker se o ustni higieni največ naučimo v mladih letih, je izredno pomembno, da se v vrtcih in šolah daje velik poudarek na zdravje otroških zob. Pri umivanju zob morajo biti otroci vztrajni in dosledni. Le tako si bodo zagotovili zdravje mlačnih zob, ki bodo tako pripravili zdrave dlesni za stalne zobe. Veliko staršev namreč zmotno misli, da je ustna higiena pri mlajših otrocih ni tako pomembna, saj bodo mlečne zobe zamenjali.

Ustna higiena, ki jo bomo izvajali že kot otroci, nam bo v odrasli dobi prinesla dobre navade, ki jih bomo radi izvajali vsak dan. Pomembno je, da se že od otroštva zavedamo, kako pomembni so zobje in koliko dobrega prinesejo v naše življenje. Nikakor ne smemo pozabiti, da so zobje nameščeni v naši glavi, kjer je ogromno pomembnih živcev ter ostalih organov.

Ustna higiena ni nekaj na kar lahko pozabimo. Vsakodnevno moramo vztrajno čistiti svoje zobe, saj s tem preprečujemo nastanek gnilobe ter vseh ostalih ustnih bolezni, ki lahko napadejo našo ustno votlino.

Invisalign deluje nevidno

Invisalign je odličen nevidni pripomoček za ravnanje zob. Ker je popolnoma prozoren, da nihče ne bo opazil in tako bomo z njim mirno hodili v službo. Vsekakor si ne bomo rabili belit glave z neprimernim izgledom. Poleg tega pa je izredno priročen, saj da med jedjo lahko brez težav sami odstranimo. Fiksnega zobnega aparata pa ne bomo mogli odstraniti.

Invisalign se naredi tako, da se z brušenjem popolnoma oblikuje po liniji naših zob. To je tudi nujno potrebno, saj bi nas v nasprotnem primeru drgnil in poškodoval. Zato mora ortodont izdelati točno tak aparat, kot je naša čeljust.

Invisalign poteka točo do naši dlesni in pri tem prekrije vse zobe. Med nošenjem se bo le malce opazil, saj se v ustih sveti pod določeno svetlobo.