Travne rešetke

Travne rešetke za kmetijske površine

Travne rešetke so idealna rešitev za različne terene. Vedno bolj so priljubljene tudi za pripravo parkirišče ter ostalih površin, kjer je si želimo ustvariti trši teren, ki ne bo povzročil blatenja ter zdrsa. Da se živini ne drsi, pa je bistveno predvsem pri živinoreji, saj je na kmetijskih površinah, čez katere se dnevno sprehodi več živali, nujno potrebno imeti dobro pripravljen teren.

Travne rešetke tako omogočajo, da krave tal ne preveč uničijo, steptajo in s tem popolnoma uničijo traso, po kateri se dnevno premikajo. Če si v okolici hleva ne želimo imeti preveč blata in umazanije, si tako lahko omislimo rešetke, s katerimi bomo tudi lažje vzdrževali čistočo in red.

Travne rešetke so lahko narejene iz kakovostne plastike, ki je trpežna in vzdrži tudi velike obremenitve.

Štarter za teleta za boljšo rast

Štarter za teleta je idealen hranilni dodatek za mlade živali, ki se morajo po telitvi hitro opomoči. S prihodom na svet je tele odvisno le od svoje matere. Kmetje pa si želijo, da bi postalo čimprej samostojno, saj bo krava le tako lahko začela dajati nujno potrebno mleko tudi za prodajo. Da se tele lahko osamosvoji v čim hitrejšem časovnem obdobju.

Štarter za teleta pa mora biti kvaliteten, saj nam lahko v nasprotnem primeru negativno vpliva na rast ter na razvoj mladih živali. Vsekakor si kot kmetje tega ne želimo, saj so odvisni od števila zdravih in čvrstih živali. Vsak kmet mora praviloma delovati tako, da je njegova živina zdrava in zadovoljna. Žal pa vsi hlevski prostori niso dovoljo dobro vzdrževani in tako nekatere kave živijo v precej slabih razmerah.

Štarter za teleta se kupi v obliki mehkega krmila, ki ga teleta navado rada jedo. Tako je lahko kmet resnično brez skrbi, ko mlade živali odstavi od matere, saj ve, da jim nudi le najboljše.