Vrtni traktor

Brezkompromisna košnja na zahtevnem terenu

Košnja je lahko povsem enostavna, a hitro se lahko izkaže tudi za velik izziv. Če imamo opravka z zahtevnim terenom, košnja gotovo ne bo mačji kašelj – uporabiti moramo zmogljivo opremo, ki bo kos zastavljeni nalogi. Seveda se lahko pri tem zanesemo le na preizkušene izdelke priznanih proizvajalcev.

Med izdelki, ki pridejo takoj na misel, gotovo ne moremo mimo BCS kosilnice, ki je pravzaprav sinonim za pravo napravo za košnjo na zahtevnem terenu. Takšna kosilnica se posebej dobro znajde na strmem in razgibanem terenu sredi visoke trave in goste podrasti. Brez težav se kosa tudi z večjimi izzivi, če le smo dovolj spretni pri upravljanju te naprave po površini. BCS kosilnice so priljubljena izbira za košnjo zaraščenih kmetijskih površin, nekateri pa jih uporabljajo tudi za vzdrževanje posestva okoli hiše, ki se prav tako hitro zarase. Takšne površine so za košnjo pogosto najbolj zahtevne, saj niso urejene in zahtevajo nekaj več zmogljivosti. Res pa je, da BCS kosilnice morda niso najboljša izbira za urejene zelenice, ki jih je treba vzdrževati – niso namreč tako natančne in udobne za uporabo.

Če bi radi vzdrževali urejeno zelenico, a se soočamo z veliko površino ali razgibanim terenom, bo prava izbira vrtni traktor. Ta je kot nalašč za košnjo večje zelenice, tudi če se pri tem soočimo z večjimi nakloni. Vrtni traktor se bo posebej dobro obnesel pri zahtevni košnji površin, ki morajo biti vedno brezhibno pokošene. To so recimo travnata športna igrišča, lahko pa tudi kakšne javne površine ali zelenice okoli komercialnih stavb. Povsod, kjer mora biti zelenica brezhibno pristrižena, je vrtni traktor dobra izbira, še posebej če gre za večjo in bolj razgibano površino. Seveda bo treba za zahtevno delo izbrati zmogljiv in zanesljiv traktor, a v ponudbi uglednih znamk takšnega izdelka na srečo niti ne bo težko najti.