zobne prevleke

Za lep nasmeh in zdrave zobe so popolne zobne prevleke

Zobne prevleke se najpogosteje uporabljajo takrat, kadar je naravna krona zoba izjemno poškodovana in zob skoraj da ni več podoben samemu sebi, še bolj pa je pomembno, da se tovrsten zob pravilno nadomesti, če vidimo, da je to zob, ki se nahaja spredaj v čeljusti, se pravi da je viden med govorjenjem, smejanjem in na splošno med socialnimi interakcijami. Zobne prevleke se zelo enostavno namestijo na zob skoraj tako kot kapica, od tod tudi ime, zobne prevleke, saj prevlečejo celoten zob, ne tako kot zobne luske.

Prav tako se lahko zobne prevleke na zob namestijo kot nekaj preventivnega in sicer v tistem primeru, ko bi poškodba na zobu lahko vodila do korenine in s tem na dolgi rok povzročala velike zdravstvene težave in konkretno sabotirala sam zob, saj bi lahko prišlo do vnetja in nadaljevanja bolezni na območje čeljusti, kar pa je najslabša stvar, ki se lahko zgodi za zob, saj ima ta zaradi tega veliko možnost, da zboli in izpade.

Nekoliko manj invazivne so zobne luske

Te se razlikujejo od prevlek po tem, da ne prekrijejo celotnega zoba, le sprednji del. Prav zaradi tega se za zobne luske ljudje najpogosteje odločajo samoiniciativno in sicer zaradi tega, ker so nezadovoljni s svojim nasmehom. Prav tako pa je pomembno, da se o tem ,kakšne bodo vaše zobne luske vnaprej pogovorite s svojim zobozdravstvenim tehnikom, saj je treba podrobno določiti barvo obliko in predvsem, kako skrbeti za tovrstne luske, saj je to nekaj, kar je narejeno posebej za vas, z vašimi idejami, pričakovanji in ideali v mislih. Prav tako pa je pomembno, da se odločite za zobne luske iz kvalitetnega porcelana, saj se ti med seboj nekoliko razlikujejo. Najbolje je, če se glede tega pogovorite s svojim zdravstvenim delavcem