Nahrbtna kosilnica

Nahrbtna kosilnica je bolj primerna za bolj zahtevne košnje

Nahrbtne kosilnice večinoma lahko zasledite pri delavcih, ki z njimi kosijo travo ob cesti. Nahrbtna kosilnica je izjemno uporabna, saj praktično vso težo kosilnice nosite na hrbtu. Narejena je tako, da si jo o nadenete kot nahrbtnik in tako vaše roka neprimerljivo manj trpijo. Zara tega je nahrbtna kosilnica primernejša za daljše in bolj zahtevne košnje kot navadna kosilnica na nitko. 

Nahrbtne kosilnice po navadi v vsakdanjih lopah ne zasledimo, saj je praktično ne potrebujete. V vrtnih lopah so po navadi nitne kosilnice, pa še te so zelo redke. Spet morate vedeti, da nahrbtne kosilnice niso ravno cenovno ugodne in je za njih potrebno odšteti kar nekaj denarja.

v primeru, da govorimo od daljših košnjah, na bolj zahtevnih terenih, potem pa morate vedeti, da je nahrbtna kosilnica bolj primerna. V kolikor pa bi bila namenjena domači uporabi pa je zagotovo nitna kosilnica bolj primerna kot nahrbtna.

Je samohodna kosilnica bolj primerna ko klasična?

Samohodna kosilnica je posebna vat kosilnice, pri kateri je glavna značilnost to, dajva m je ni potrebno potiskati, vendar se vozi sama, vi samo upravljate smer in hitrost vožnje. Takšne kosilnice so zagotovo bolj primerne za šibkejše ljudi, saj veste, da so navadne kosilnice včasih izredno težavne za potiskanje. 

V kolikor se odločate za nakup samohodne kosilnice morate vedeti, da je samohodna kosilnica veliko dražja kot navadna kosilnica in boste zaradi tega zapravili nekaj več denarja. Torej morate dodobra premislit, v kolikor se vam nakup samohodne kosilnice izplača. V kolikor imate le majhno zeleno površino se zagotovo ne izplača zapraviti preveč denarja za kosilnico. 

Tore v kolikor iščete kosilnico za vašo uporabo si zagotovo poglejte samohodne kosilnice. V primeru, da vas zanimajo ročne kosilnice, pa je ena od možni tudi nahrbtna, vendar ta je le redko v domači uporabi, razen v koliko imate košnjo na zahtevnih terenih.