Drsna avtomatska vrata

Sodobna avtomatska vrata

Avtomatski mehanizmi so pri vratih zelo priljubljeni. Ponujajo nam namreč nekatere funkcionalnosti, ki se odlično obnesejo, še posebej če pričakujemo večje število ljudi, ki bodo redno prehajali skozi vrata. Nič čudnega torej, da avtomatska vrata povečini srečujemo v poslovnih in komercialnih prostorih, so pa avtomatski mehanizmi dovolj prilagodljivi, da jih lahko uporabimo tudi v drugih okoljih. Najbolj značilna so drsna avtomatska vrata, prav tako pa srečujemo še vrtljiva vrata, pa tudi običajna nihajna vrata lahko opremimo z električnim pogonom za samodejno delovanje.

Najbolj pomembno je, da uspemo s takšnimi mehanizmi doseči dober končni učinek. Drsna avtomatska vrata se odlično obnesejo predvsem v trgovinah in podobnih komercialnih prostorih, kjer moramo zagotoviti neoviran prehod večjemu številu obiskovalcev. A tak mehanizem je zelo vsestranski, kar potrjujejo drugi primeri uporabe v različnih okoljih. Tako se recimo drsna avtomatska vrata uporabljajo tudi kot dvoriščna vrata, kjer želimo zagotoviti enostaven dostop z vozilom. To so drugačna vrata in prav nič ne spominjajo na steklena vrata v trgovskih centrih, a vseeno delujejo z enakimi mehanizmi in ponujajo primerljive prednosti.

Sodobna avtomatska vrata pa imajo še mnoge druge prednosti, ne le enostavne uporabe in dobre izkušnje pri prehajanju. Predvsem pametna vrata nam odpirajo celo vrsto opcij pri upravljanju delovanja. Pametna vrata so opremljena z raznimi dodatki, recimo s kamero in opcijo dvosmerne komunikacije, omogočajo tudi oddaljeno upravljanje. Z avtomatskim mehanizmom lahko vrata enostavno odpiramo in zapiramo na daljavo ali pa nastavimo določene režime delovanja, enako velja za zaklepanje in odklepanje. Poleg tega so pametna vrata tudi na druge načine zelo prilagodljiva, uporabimo lahko recimo različne mehanizme za zaklepanje in odklepanje, morda kar s prstnim odtisom ali zaznavanjem obraza. Takšna vrata ponujajo še boljšo uporabniško izkušnjo in se prav tako uporabljajo v zelo različnih okoljih, tako v stanovanjskih prostorih kot v industrijskih in gospodarskih poslopjih.