Vrtljiva vrata

Napredna vrata za zahtevno uporabo

Vrata imajo lahko različne namene, včasih pa smo pri uporabi tudi zelo zahtevni. Le redko se sicer s kakšno posebej zahtevno uporabo srečamo v stanovanjskem okolju, zato lahko tam uporabimo dokaj enostavna vrata, ki so tudi cenovno ugodna. Ne moremo pa si takšne izbire privoščiti v poslovnih in komercialnih prostorih, kjer sprejemamo večje število ljudi. Tam potrebujemo napredna vrata, ki ponujajo nekatere edinstvene funkcionalnosti in lahko zagotovijo dober učinek tudi pri večjem prometu.

Avtomatska steklena drsna vrata

Za poslovno in komercialno okolje so značilna avtomatska steklena drsna vrata. Lastnosti takšnih vrat so zelo dobro prilagojene okolju, v katerem se pojavljajo. Avtomatski mehanizem pomaga pri enostavni uporabi, tako da obiskovalcev ne oviramo, ko želijo vstopiti v naše prostore. Prav tako je avtomatsko delovanje dobro za prehod s polnimi rokami in s kakšnim tovorom. Avtomatska steklena drsna vrata imajo določene prednosti tudi z drsnim mehanizmom, ponujajo optimalen izkoristek prostora in se zelo elegantno odpirajo. Poleg tega so seveda narejena iz stekla, kar že takoj ponuja lep estetski učinek in odpira različne možnosti za prepuščanje pogleda iz zunanjosti.

Vrtljiva vrata

V nekaterih okoljih so drsni mehanizmi zelo posrečeni, predvsem za kakšne manjše prodajalne, ki za odpiranje vrat ne želijo žrtvovati prostora na površini svojega poslovnega prostora. Če pa imamo na voljo več prostora, lahko uporabimo vrtljiva vrata. Tudi ta so lahko avtomatizirana in z učinkovitim mehanizmom skrbijo za zelo dobro izkušnjo uporabnikov. Predvsem pa je za vrtljiva vrata značilno, da ustvarijo prav poseben občutek ob vstopu v zgradbo. Primerna so za večje zgradbe in pomembne ustanove, povsod kjer želimo na obiskovalce narediti dober prvi vtis. Tako so vrtljiva vrata priljubljena pri opremljanju večjih trgovskih centrov, še bolj pa izstopajo v hotelih in podobnih zgradbah, kjer je dober prvi vtis pri vseh obiskovalcih še kako pomemben.