Hidravlični ventili

Hidravlični ventili uravnavajo delovni tok v hidravličnih sistemih

Hidravlika je v kmetijstvu nepogrešljiva, saj se z njo srečamo skorajda v vseh strojih kmetijske mehanizacije, kot so na primer traktorji, nakladalke, kombajni, prikolice in še marsikaj drugega. Njena glavna funkcija je v tem, da se s pomočjo hidravlične tekočine prenese energija s pogonskega motorja na delovni stroj in se tako delo opravi hitreje in učinkoviteje. za njeno optimalno delovanje poskrbijo hidravlični ventili, ki poskrbijo za optimalen delovni tok v celotnem hidravličnem sistemu.

Hidravlični sistem je sestavljen iz različnih komponent. Osnovi element je hidravlična tekočina, ki se pretaka po hidravličnih ceveh, a je za to potrebna kakovostna hidravlična črpalka. Ta poskrbi za dovajanje tekočine ostalim komponentam hidravličnega sistema, pri čemer je potrebno upoštevati, da se pretok črpalk giblje od 15 do 40 m3/min. Za najbolj optimalno uravnavanje pretoka hidravlične tekočine po ceveh poskrbijo hidravlični ventili, ki so lahko mehanski ali ročni, elektromagnetni, enosmerni ali dvosmerni. 

Stekla za traktorske kabine poskrbijo za večjo varnost pri delu

Traktorji so sestavni del kmetijske mehanizacije in so do danes postali nepogrešljiv del vsake kmetije. Kmetje si z njihovo pomočjo bistveno olajšajo delo, ki je opravljeno učinkoviteje in tudi bolj kakovostno. Seveda pa je pri tem ključnega pomena, da je traktor tehnično brezhiben, saj se s tem izognemo morebitnim okvaram, predvsem pa različnim nevarnostim pri delu. Eden izmed najbolj pomembnih delov vsakega traktorja je traktorska kabina, pri kateri imajo stekla za traktorske kabine ključno vlogo.

Osnovna naloga kabine je, da na eni strani zagotavlja varnost voznika v primeru prevračanja, na drugi strani pa poskrbi za njegovo udobje pri delu. Stekla za traktorske kabine pri tem ne poskrbijo le za dobro vidljivost, ampak tudi za večjo varnost in zaščito pred vetrom in drugimi vremenskimi vplivi. Zelo pomembno je, da so tovrstna stekla izjemno trpežna in se jih v primeru poškodbe nemudoma zamenja.