Drva

Ogrevanje z naravnimi materiali je še vedno zelo priljubljeno

Ogrevanje doma je za vsakega lastnika izredno pomembno. Če želimo kakovostno in hitro ogreti svoj dom, pri tem pa ne želimo plačevati visokih položnic, se boo zagotovo odločili za ogrevanje na drva. V Sloveniji je ogromno gozdov in zato imamo na voljo zelo veliko ponudnikov. 

Drva predstavljajo način ogrevanja, ki smo ga uporabljali že od nekdaj. Veliko Slovencev ima namreč na voljo košček gozda, v kateremu ima dovolj dreves za eno kurilno sezono. Če nimamo lastnega gozda, pa si drva seveda lahko tudi naročimo. 

Ponudniki drvi so tudi na spletu

Če spadamo torej med tiste, ki nimajo lastnega gozda ali pa enostavno nimamo časa in znanja, da bi si drva pripravili sami, se lahko obrnemo na splet in si tam poiščemo idealnega prodajalca drvi. 

Splet na srečo ponuja ogromno možnosti, saj nam pravilno sušena in kvalitetna drva lahko pripeljejo iz različnih koncev Slovenije. Izbrali si bomo idealno dolžino in vrsto drvi, ki bodo v nekaj dneh na pragu našega doma. 

Ogrevanje s smrekovimi peleti

Ko se pogovarjamo o peletih, se nam velikokrat postavi tudi vprašanje, kateri peleti so najbolj kvalitetni in kateri so najboljši. Ko kupimo pelete si namreč želimo, da bi dobro ogrevali in da ne bi kupili mačka v žaklju. Zelo priljubljeni so smrekovi peleti in zato se ljudje sprašujejo ali so resnično tako dobri ali niso. 

Pri peletih je pomembnih več različnih karakteristik. Smrekovi peleti bodo kakovostni, če ne bodo imeli veliko dodatnih primesi in lepil, ki vedno slabšajo kvalitetno.  

Kako preverimo kakovost smrekovih peletov?

Smrekovi peleti, ki jih bomo naročili prvič, morajo biti zato malce preverjeni. Nikoli ni priporočljivo kupiti velike količine nečesa, kar ne poznamo dobro. 

Če torej nimamo še izkušenj, je pametno, da proizvajalca najprej preverimo. Smrekovi peleti morajo dolgo goreti, to je bistvena karakteristika, ki je ne smemo zanemariti.