gotovi parket

Trpežna in odporna vrsta parketa

Gotovi parket je znan po svoji trpežnosti in odpornosti na udarce ter praske, ki se z leti uporabe pričnejo pojavljati na parketni površini. Gotov parket je enostaven za vzdrževanje, kar je pomembno pri hitrem življenjskem tempu, ker nam vsem primanjkuje časa, sploh pa za čiščenje in vzdrževanje. 

Zaradi velikega števila nanosov je izredno odporen, njegova življenjska doba pa je zelo dolga, tako da bo v uporabi parketa lahko uživalo še veliko nadaljnjih generacij. Gotovi parket je lahko narejen iz različnih materialov, barv, velikosti in debeline.

Gotovi parket se v večini primerov uporablja za večje prostore, pisarne ali pa ostale vrste prostorov. Gotovi parket je zelo priljubljen tudi zaradi svoje enostavne namestitve. Ko se gotovi parket položi ni potrebno čakati, kot pri večini parketov, da se »uleže« oziroma da se lepilo popolnoma položi. To omogoča hitrejšo vselitev oziroma takojšnjo uporabo prostorov v katerih je gotovi parket položen. Gotovi parket, se lahko polaga plavajoče ali pa na ravno podlago.

Hitro in ugodno brušenje parketa

Brušenje parketa je odlična opcija za vse tiste, ki si ne želijo v celoti zamenjati parketne površine. S tem se izognete velikim stroškom, saj ne boste potrebovali kupiti čisto novega parketa. Z leti se parket obrabi in izgubi svoj sijaj. V ta namen je na voljo veliko različnih storitev, ki poskrbijo da je parket spet tak, kot nov. Brušenje parketa bo popravilo napake na parketu oziroma odstranilo praske. Poleg tega pa se po brušenju parketa lahko nanese vosek ali pa olje za parket. Tako dobi parket ponoven sijaj in lesk, kot da je čisto na novo položen.

Brušenje parketa je dokaj poceni in ga opravi izkušen parketar. Brušenje parketa je opravljeno hitro, kar pomeni da lahko kmalu po končani storitvi oziroma obnovitvi parketa ponovno uporabljate prostore v katerih je določen parket položen.

Če so v parketu kakšne luknje, se lahko to popravi tudi z zato prav namenjeno pasto.