Samorazlivni tlaki

Samorazlivni tlaki so enostavni za postavljanje

Čeprav obstajajo številna podjetja za profesionalno nameščanje samorazlivnih tlakov, je lahko namestitev lastnih epoksidnih talnih oblog prihranek stroškov in popoln način za izvedbo dela. Čeprav garaža ali prostor za vadbo morda ni del vaše hiše, ki jo najbolj želite pokazati, vam lahko samorazlivni tlaki pomagajo izdelati privlačne in zelo ravne epoksidne talne obloge, ki bodo izredno privlačne in prihranite denar za draga popravila grdih razpok in madežev. 

Samorazlivni tlaki se lahko namestijo preko vsake trdne podlage. Z malo spretnosti in potrpežljivosti, lahko samorazlivne tlake postavite tudi sami. Pomembno je, da vedno preberete navodila proizvajalca, ki spremljajo izdelek za talne obloge, ki ste ga izbrali. Poskrbite tudi, da imate pri roki ustrezno osebno zaščitno opremo, ki jo lahko uporabljate v različnih korakih za preprečevanje poškodb. 

Kako se namestijo samorazlivni tlaki

Postopek nanašanja epoksi talne obloge lahko razdelimo na več različnih korakov. Na začetku je seveda pomembno, da se dobro seznanite z vsebino kompleta. Ko pregledate vse komponente, morate pripraviti tla, ki jih želite prekriti s samorazlivnimi tlaki. Preden se samorazlivni tlaki nanesejo, morate tla seveda dobro počistiti ter posesati, da se na njih nahaja čim manj prašnih delcev. 

Pregledati je treba posebna navodila, ki so priložena kompletu za epoksi tla, in preučiti njegovo vsebino, da se seznanite s priporočili, ki veljajo za izdelek, ki ga boste uporabili. To vključuje podrobnosti, kot so priporočene temperature nanašanja, približni čas strjevanja. 

Kako je sestavljen komplet samorazlivnih tlakov?

Komplet je običajno priložen s komponentami v dveh ločenih posodah. Najprej imamo del A, ki je običajno obarvan v želeno barvo tal, in del B, ki vsebuje trdilec. Drugi predmeti, ki jih lahko vključite, bodo merilna palica, da dobite ustrezno mešanico delov A in B za območje pokritosti, mešalno veslo za uporabo s svedrom in zaščitne rokavice, ki so zelo pomembne, saj ščitijo vaše roke pred poškodbami.