parketarstvo

Parket je najbolje izbrati v specializiranem salonu

Parket je tako zelo pogosta talna obloga, da ga lahko kupimo v bolj ali manj vsaki trgovini, ki se osredotoča na prenove ali obnove doma, vendar to zagotovo ni najboljše mesto, kamor lahko gremo za posvet glede tega, kakšen parket bi lahko vgradili, pa tudi izbira je kvalitetno omejena in velikokrat take centre bolj zanima cena, ki je dostopna kupcem na kratki rok, kot to, da bi dojemali parket kot dolgotrajno naložbo. Za tiste, ki želijo kvaliteten pod je parketarstvo edino mesto, kjer se izplača priti na posvet in izbiro. Kvalitetno parketarstvo ne le da lahko svetuje glede tega, kakšen parket je idealen za naš prostor in proračun, je tudi popolno mesto za dogovarjanje vgradnje in pridobivanja ujemajočih zaključkov. Za tiste, ki si želijo, da je parket položen tako, da bo uspel zdržati svojo polno življenjsko dobo. Prav tako lahko kvalitetno parketarstvo z veliko izkušenj precej natančno oceni to, koliko časa bo parket v nekem prostoru dejansko lahko preživel glede različnih metod vzdrževanja.

Najbolj pogost predlog je hrastov parket

Hrast je idealen les za izdelavo parketa. Ne le da je relativno gost in tako se ga težje mehanično poškoduje, je tudi izjemno lep in ima relativno neizrazite grče, ki lahko sicer pokvarijo izgled lesa. Prav tako je prikladno to, da lahko hrastov parket izdelujemo iz domačih dreves in tako podpiramo domačo ekonomijo, kar je dodaten plus. N izbiro imamo vedno veliko različnih vrst in barv saj hrastov parket lahko obdelamo z različnimi olji, ki v njem poudarijo različne lastnosti, prav tako pa se lahko odločimo za olje, ki je nekoliko obarvano za temnejši, bolj prefinjen izgled.

Če nam hrastov parket ne odgovarja pa popolnoma brez skrbi, na voljo je ogromno različnih vrst v različnih barvnih kombinacijah z različnimi načini vgrajevanja oziroma polaganja.