puljenje zoba

Je puljenje zoba boleče?

Odgovori na to vprašanje so seveda deljeni. V preteklosti je bil proces puljenje zoba seveda neizmerno boleč postopek in še kako neugoden. Dan danes se je ta postopek nekoliko spremenil, saj lahko zobozdravniki seveda uporabijo anestetike in na ta način omilijo bolečino, ki jo povzroča proces puljenje zoba

Torej puljenje zob je zagotovo neprijeten postopek, ki pa ga moderno zobozdravstvo danes seveda zna omiliti z raznoraznimi anestetiki. Na ta način je seveda sam proces veliko lažji za pacienta, saj veliko lažje zdrži sam poseg. Vendar moramo vedeti, da za tem stojijo tudi raznorazne posledice po samem posegu. 

Pred posegom vas bo zobozdravnik vedno povprašal o injekciji in na vas je odločitev, če jo sprejmete ali ne. Seveda je tukaj tudi razlika med zasebnimi zobnimi ambulantami in javnimi zobnimi ambulantami. Pri zasebnih boste injekcijo še kako zelo plačali, med tem ko so javni praviloma pokriti z zdravstvenim zavarovanjem.

Ustna higiena je izjemno pomembna

Ustna higiena je izjemno pomembna za naše zdravje. Zdravje v ustni votlini je seveda izjemno pomembno in odločilno vpliva tudi na naše počutje na splošno. 

Osnove ustne higiene so nas naučili že naši straši v času, ko smo dobili prve zobke. V šoli smo vsi svoje znanje samo še izpopolnjevali in seveda nagrajevali ter tudi bolj podrobno razumeli zakaj je to izjemno pomembno. Danes večina šol uporablja posebne tablete, ki obarvajo otroške zobe in na ta način pokažejo, kje se lahko skrivajo razne nepravilnosti, ki jih je potrebno popraviti. 

Po tem smo večinoma samo odgovorni za našo ustno higieno, ki je zagotovo ne smemo zanemariti. Pomembno je da redno hodimo k svojemu zobozdravniku, da nam pregleduje zobe in nam nenazadnje popravi če se kje pokaže kakšna težava. Pomembno je, da se vse težave odpravijo v najkrajšem možnem času, saj se drugače tanje lahko hitro poslabša.

Torej ustna higiena je izjemno pomembna.